Marcel van Gooswilligen nieuwe lijsttrekker van D66

HOUTEN De leden van D66 Houten hebben Marcel van Gooswilligen verkozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Bij de interne verkiezingen kreeg hij 59% van de stemmen

Marcel is blij met zijn verkiezing. "Ik heb mij vol overtuiging kandidaat gesteld als lijsttrekker. De komende jaren ga ik actief aan de slag om Houten nog mooier te maken. Ik wil me persoonlijk inzetten om Houten duurzamer te maken, de wachtlijsten voor woningen te verkorten en inwoners actief te betrekken bij de ontwikkeling van Houten." De tweede kandidaat voor het lijsttrekkerschap, Esmée Zandvliet, kreeg 41% van de stemmen. Zij heeft zich nu kandidaat gesteld voor het raadslidmaatschap: "Ik wil Marcel van harte feliciteren met zijn verkiezing tot lijsttrekker. Marcel en ik staan voor dezelfde idealen. Ik kijk ernaar uit om met ons team vol optimisme en enthousiasme de campagne in te gaan."

Voorzitter Annet Slijkhuis is tevreden over de uitkomst van de verkiezing: "Na het vertrek van de vorige lijsttrekker is er nieuwe energie vrijgekomen in de partij. Het lijsttrekkersdebat heeft ervoor gezorgd dat de opkomst bij de stemming veel hoger lag dan de vorige keren. Een teken van de veerkracht van onze partij." De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018. D66 haalde de laatste keer 6 zetels en werd daarmee de grootste in de Houtense raad.