• Verse producten in de schappen van de Voedselbank

    Rina Knopper

Voedselbank zoekt aarzelende klant

Inloopspreekuur

HOUTEN De Voedselbank, gevestigd in de Grund, heeft een nieuw concept. Zo is er op woensdagavond een inloopspreekuur, een vernieuwd supermarktconcept en extra hulp bij aanmelding. Hiermee willen de organisatoren bereiken dat meer mensen die baat hebben bij een voedselpakket hun weg naar de Grund zullen vinden. Het is al gezellig druk op deze vrijdagmorgen, de vrijwillige chauffeurs zijn al terug van het distributiecentrum in Arnhem, de schappen worden gevuld en de verse waar ligt in de kratten te wachten op de klandizie.

door Rina Knopper

,,Ik weet zeker dat er een onzichtbare groep mensen is die gebruik kan maken van onze diensten, maar die bereiken wij niet. De drempel om de stap naar de Voedselbank te zetten lijkt nog steeds hoog. Het kan zijn dat het digitale aanmeldformulier lastig is, aan de andere kant is het ook gewoon de stap zetten om uit de situatie te komen. Daarom hebben wij het inloopspreekhuur bedacht, vanaf 22 januari is er elke woensdagavond van 7 tot half 8 een inloopspreekuur. In dit spreekuur kunnen mensen anoniem binnenlopen zodat zij kennis kunnen maken met de Voedselbank. Een kijkje in de winkel als het ware. Ook mensen met alleen AOW nodig ik uit om te informeren", aldus een vrijwilligster van de Voedselbank.

PERSOONLIJK Speciaal voor dit bericht is een klant van de Voedselbank aangeschoven, zij vertelt ,,Ik heb altijd gewerkt en wij hadden het goed voor elkaar, een mooie woning, geen schulden. Tot ik op een gegeven moment ziek werd en vervolgens door regeltjes niet in staat was om te verhuizen naar een goedkopere woning. Toen kwam ik in de problemen. Gelukkig heb ik wél de weg gevonden naar de Voedselbank en ik wil ook iedereen die ook maar even twijfelt zeggen: ga eens kijken op die woensdagavond, maak een praatje met de vrijwilligers! Het heeft mij enorm geholpen."

AANMELDEN Voedselbank Houten levert maatwerk, denken mee en geven eventueel advies over andere hulp. Loop vanaf 22 januari as gewoon eens binnen bij de Grund of vul het aanvraagformulier in op voedselbankhouten.nl/ . Alleen naam, adres en telefoonnummer zijn genoeg.