• De aankomst van Sinterklaas vorig jaar

    Frank Magdelyns

Schoorsteen Pieten in Houten

HOUTEN Sinterklaas Intocht Houten heeft laten weten dat  vanaf dit jaar in Houten ook Schoorsteen Pieten aanwezig zijn. In een verklaring zeggen ze: ,,Om de landelijke discussie met betrekking tot het uiterlijk van Zwarte Piet tegemoet te komen introduceren wij als Sinterklaas Intocht Houten de ´Schoorsteen Piet´. De Schoorsteen Piet herken je door zijn grijze huid en zachtere tinten make up. De Schoorsteen Piet is verder in zijn opleiding dan de Roetveeg Piet.

Met deze stap zullen wij een beweging maken en minimaal afwijken van de traditionele Piet. Wij kiezen voor deze aanpassing om de magie van de onherkenbaarheid te blijven behouden. Dit jaar zullen er vijf Schoorsteen Pieten deelnemen aan onze intocht. Daarnaast kunnen jullie circa 70 traditionele Pieten verwachten.

"Door de ogen van de kinderen kijken en vooral genieten. Hoe blij ze kunnen worden van iets kleins. Hoe ze genieten van dit oer Hollandse feest. En of die piet nou pikzwart is of een stukje lichter het maakt ze niet uit."

Wij gaan er dit jaar weer een prachtig feest van maken!"