• Oefening van de Reddinsgbrigade

    Archief BDUMedia

Reddingsbrigade zoekt nieuwe plek

HOUTEN De Reddingsbrigade Houten is dringend op zoek naar een nieuw onderkomen in Houten. 

De Reddingsbrigade is aangesloten bij de VRU (VeiligheidsRegio Utrecht) en daarmee ook onderdeel van de Nationale Reddingsvloot.  De vloot is onlangs uitgebreid met een snelle boot. En nu is men dringend op zoek naar een groter onderkomen.

,,Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van een oude Gemeente wijkpost in de wijk Het Gilde. Deze is te klein en te oud geworden om onze boten te stallen en overige materialen op te slaan. Wij kunnen hier niet meer groeien in de hulpverleningstaak waarvoor wij zijn aangewezen."

De Reddingsbrigade Houten draait op de contributie van haar eigen leden, giften en sponsoring van bedrijven en moet 'haar eigen broek ophouden'.

Men zoekt een onderkomen, dat ze zelf eventueel kunnen verbouwen/inrichten naar wens, of lap grond om zeecontainers te plaatsen.

De vereisten:
- minimaal 3 plaatsen voor 2 boten en een auto
- werkplaats voor kleine reparaties
- een 'natte ruimte' voor het uithangen en drogen van de overlevingspakken
- gescheiden kleedkamers met douches
- pantry
- instructieruimte

Het is wenselijk om een goede aanrijd route te hebben voor zowel fietsers, veel jeugdleden, als voor de auto. Daarom ook niet te ver van het bewoonde gebied. 

REDDINGSBRIGADE HOUTEN 

Opleiden: Bijna iedere vrijdagavond geven ze lessen reddingszwemmen in zwembad de Wetering in Houten. Hier leren de leden eerst hoe je moet zwemmen, daarna hoe je jezelf redt, vervolgens hoe je anderen redt en tot slot hoe je een complete redding uitvoert en daarbij leiding geeft.

Bewakingen: Reddingsbrigade Houten is regelmatig aanwezig bij evenementen in, op en rondom het water om toezicht te houden. Bijvoorbeeld de Nieuwjaarsduik, Sinterklaasintocht en onlangs Fiets 'm d'r in.

Informatie: https://houten.reddingsbrigade.nl/