PlusBus Houten zoekt busbeheerders

23-08-2019, 16:02 | Lezersnieuws | Frans

PlusBus Houten verzorgt dagtochten voor senioren. De 8-persoonsbus rijdt vier tot vijf keer per week en draait op ongeveer 50 vrijwilligers: chauffeurs, begeleiders en diverse teams. PlusBus Houten is dringend op zoek naar vrijwilligers die het team busbeheer gaan versterken.

Busbeheerders (m/v) hebben de bus bij toerbeurt in beheer. Dit werk doen ze bij hen thuis. Belangrijke taken in zo’n periode zijn bijvoorbeeld:

- Afgifte van de sleutels en andere busspullen aan de chauffeur en begeleider van de dagrit.
- Na de rit weer innemen van die spullen. Daarbij ook de geïnde deelnemersbijdragen en het dagformulier.
- Ook houdt de busbeheerder de totale inkomsten en uitgaven bij.
- Regelmatige controle van de bus, bijvoorbeeld tankinhoud en bandenspanning.

Busbeheerders zijn goed in zorgvuldig werken. En ze vinden het leuk om met veel verschillende vrijwilligers samen te zorgen dat de bus met senioren steeds weer in goede conditie op pad gaat.

De periodes van busbeheer worden in onderling overleg in het team van busbeheerders afgesproken. Het kan bijvoorbeeld gaan om enkele weken of een maand aaneen, en dat een aantal keren per jaar. Op ritdagen kost het busbeheer ongeveer een half uur.

Heb je interesse om als busbeheerder aan de slag te gaan, of wil je meer informatie? PlusBus Houten ontvangt je bericht graag via e-mail: prteam@plusbushouten.nl