• Het Houtens Erf

    TS

Oerhollands genieten bij Philadelphia's Heerlyck in 't Houtens Erf

HOUTEN Dagbestedingslocatie Het Oude Station van Philadelphia in Houten heeft een nieuwe plek gekregen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan vanaf januari in het Grand Café 'Heerlyck in 't Houtens Erf' aan de slag. Het Grand Café is gevestigd in ZorgSpectrum locatie Het Houtens Erf. De officiële opening vindt plaats op woensdag 22 januari 2020.

,,We zijn hartstikke blij met deze nieuwe werkplek en de samenwerking in het Houtens Erf", vertelt Renate Verhoeven, coördinerend werkbegeleider van Philadelphia. ,,Veel bewoners kwamen al naar onze oude locatie Het Oude Station. Even gezellig voor een kopje koffie, maar vooral voor de heerlijke taarten, bonbons en koekjes die wij daar bakten. Dit blijven we doen, maar nu vanuit onze nieuwe plek Grand Café 'Heerlyck in 't Houtens Erf'. Naast een kop koffie en de ambachtelijk vers gebakken taarten, koekjes en bonbons kunnen bewoners en hun familie en vrienden die op bezoek zijn bij ons terecht voor een heerlijke lunch of borrelhapjes."

EEN HUISELIJK GEVOEL Grand Café 'Heerlyck in 't Houtens Erf' wil de bewoners en bezoekers een huiselijk en warm gevoel geven. Dat begint al bij een warme begroeting als iemand binnenkomt. Daarnaast wordt alles wat de deelnemers maken, zelf bereid en is het dagvers. De zelfgemaakte taarten, bonbons en koekjes zijn echt om je vingers bij af te likken. In eerste instantie is de lunchroom open voor bewoners van Het Houtens Erf en familie of vrienden die bij hen op bezoek zijn. In de toekomst hoopt men ook andere gasten te kunnen ontvangen in het Grand Café. Uiteraard is het voor bedrijven, buurtbewoners en andere klanten nog steeds mogelijk om taarten, koekjes en bonbons te bestellen en af te halen.

TALENTEN VERDER ONTWIKKELEN Voor de deelnemers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is deze nieuwe werkplek een mooie start van het nieuwe jaar. Het geeft hen de kans om hun talenten verder te ontwikkelen in een andere omgeving. In Het Houtens Erf is meer bedrijvigheid van bewoners en personeel en dat opent voor de deelnemers ook weer nieuwe deuren. Naast het runnen van de lunchroom, kunnen zij namelijk ook andere ondersteunende werkzaamheden doen. Ze helpen mee met facilitaire zaken, zoals de schoonmaak. En op den duur komen daar ook taken bij in het tuinonderhoud en groenvoorziening.

SAMENWERKING MET ZORGSPECTRUM Ook John Geurtsen, hoofd Gastvrijheid en service bij ZorgSpectrum ervaart een positieve verandering sinds de samenwerking: ,,We merkten gedurende de eerste kennismakingsweken direct hoe fijn bewoners het vinden dat het Grand Café gevuld is met opgewekte medewerkers en dat het weer gezelliger is om er een kopje koffie te drinken. Met elkaar, of bijvoorbeeld als er familie op bezoek is. Ook medewerkers merken de gezelligheid in huis en zien bewoners eerder een bezoekje brengen aan het Grand Café. Het is zo fijn dat het de sociale contacten stimuleert."