• Ben jij ook een Bas?

    Brandweer Houten

Info-avond brandweervrijwilligers: ben jij ook een Bas?

HOUTEN Op maandagavond 20 januari wordt er in de brandweer post Houten West, aan de Brug 2 om 19.30 uur een informatie bijenkomst georganiseerd voor nieuwe brandweervrijwilligers. Een bijeenkomst speciaal voor inwoners van Houten, die zich betrokken voelen bij hun woon- en werkomgeving en zich daar op een positieve manier voor willen inzetten.

PARTTIME JOB Om paraat te kunnen blijven heeft de brandweer, door natuurlijk verloop, voor beide posten (Houten Oost en West) weer ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Voor mannen én vrouwen uit alle lagen van onze gemeente en van alle nationaliteiten. Het repressieve werk van de brandweer in Houten wordt verzorgd vanuit drie posten door gedreven vrijwilligers, naast hun dagelijkse baan. Twee posten in Houten en één in Schalkwijk.

WAT VERWACHTEN WE VAN JE? Vrijwilligers zijn geen 'amateur-brandweerlieden'. De opleiding en training is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil is dat je als vrijwilliger geen dagtaak hebt aan je brandweerwerk. Om het werk van brandweerman/-vrouw straks goed te kunnen uitvoeren, verwacht men dat je goed kunt samenwerken, dat je beschikt over improvisatievermogen en stressbestendig bent. Je moet immers snel in actie kunnen komen, zonder dat je van tevoren precies weet wat er aan de hand is. Bij dag en bij nacht. 

WAT BIEDT MEN JE? In eerste instantie krijg je een afwisselende en ook stoere vrijwilligersbaan, waarin je werkt onder niet alledaagse omstandigheden. Je zal opleidingen en wekelijks trainingen volgen. Je leert in teamverband te werken en eerste hulp te verlenen bij ongelukken en reanimaties. Dat doe je niet alleen, je wordt begeleid door een collega van de post.  

BAS Ben je net zo geïnteresseerd als Bas Prins vorig jaar? De badmeester bezocht vorig jaar de wervingsbijeenkomst en is inmiddels manschap in opleiding. Hij weet inmiddels dat werken bij de brandweer meer is dan paraat staan en hulp verlenen. Het geeft Bas voldoening dat je als team menselijk leed kan helpen beperken en soms letterlijk een leven kan redden. Spreekt het jou ook aan om je op een ander vlak te ontwikkelen en bij te dragen aan een veilige samenleving in onze gemeente?

Kom dan naar de informatiebijeenkomst of kijk alvast op brandweer.nl/houten