• De 98-jarige mevr Kraaimaat knipt het lint door

    Rina Knopper
  • Mevrouw Kraaimaat mag het lint doorknippen waarmee de opening van het Grand Café een feit is

    Rina Knopper

Feest in Haltna Huis en Houtens Erf

HOUTEN Er zijn feestweken zijn gestart in Het Haltna Huis en het Houtens Erf. De feestelijkheden vallen samen met de opening van het vernieuwde Grand café in Het Houtens Erf. De bewoners en de bezoekers keken al weken halsreikend uit naar de 'make over' van hun recreatie ruimte.

door Rina Knopper

De renovatie is geen overbodige luxe want toen de receptie ruim twee jaar geleden werd gesloten, verdween als het ware ook de ziel uit de ruimte. Bezoekers gingen niet meer zo graag naar beneden en men bleef liever op de huiskamers. Wat natuurlijk ook extra drukte gaf voor zowel bewoners als verpleging. De inrichting is vervangen door nieuw meubilair en de kleuren zijn verfrist. Er is rekening gehouden met een heldere kleurstelling en meubilair dat uitnodigt om met elkaar samen te zijn, of om koffie te drinken.De nieuwe ruimte en de feestperiode werd geopend door de 98-jarige bewoonster mevrouw Kraaimaat die symbolisch het lint doorknipte. Bij het Houtens Erf staan er ook nog een 'Knuffelen met dieren' middag, een barbecue, een Theateroptreden en een Jukebox-drive-in-show op het programma.

HALTNA HUIS In het Haltna huis startte men het feest met een strand-themafeest waarbij zeemanskoor Nootdweer, onder het genot van kibbeling, een geweldig optreden gaf. Verder is er een puzzeltocht, een barbecue en een Hollandse dag gepland.  Er was taart en hapjes en een muzikaal optreden waarbij de bewoners spontaan meezongen.

SAMENWERKING Stichting Zorgspectrum is 25 jaar geleden ontstaan uit een samenvoeging tussen verschillende stichtingen, waaronder ook Het Haltna Huis en later het in 2000 geopende Houtens Erf. In Het Haltna Huis zijn voornamelijk appartementen gevestigd voor bewoners die ook hulp nodig hebben bij hun verzorging. Maar er is hier ook ruimte voor tijdelijke bewoning als iemand door omstandigheden niet thuis kan revalideren. In totaal zijn er 50 appartementen en 40 revalidatieplaatsen in Het Haltna Huis. In Houtens Erf wonen twee soorten bewoners, namelijk mensen met een ernstig lichamelijke beperking die niet meer thuis kunnen wonen of mensen die lijden aan dementie. Hier zijn ruim 60 appartementen aanwezig.