• Houtense Cultuurtafel

Cultuurfeest 30 oktober - Bent u er ook bij?

HOUTEN Heeft u het Cultuurfeest op woensdag 30 oktober al in uw agenda staan? Tijdens deze vierde editie bent u van harte welkom om van 20.00 tot 22.15 uur in Aan de Slinger mee te luisteren, denken en praten over de toekomst van het Cultuurplein. Wilt u er ook bij zijn? Stuur dan snel een mail naar houtensecultuurtafel@gmail.com.

PROGRAMMA: 

Inloop vanaf 19.30 uur

Bij binnenkomst kunt u een keuze maken uit de workshops. Er is bij alle workshops beperkt plek, dus vol is vol.

Opening 20.00 uur. Burgemeester Gilbert Isabella opent deze mooie avond. Wethouders Jana Smith (Kunst&Cultuur) en Herman Geerdes (Ruimtelijke ontwikkeling), zijn deze avond ook aanwezig. Daarna neemt Hilde Blank, stedenbouwkundige, directeur van BVR en directeur Concepts bij AM u mee in de wereld van ruimtelijke vraagstukken.

Workshops 21.00 uur

1. Urbanos – Pepijn Verpaalen en Camila Pinzon

In deze workshop gaan we op zoek naar onze gezamenlijke visie voor het Cultuurplein. We gaan met elkaar in gesprek over wat we graag in de stad doen, wat ontbreekt en dromen over de toekomst. Het cultuurplein moet geen abstract begrip zijn en we zijn benieuwd hoe wij snel met elkaar aan de slag kunnen om het plein morgen al meer te laten sprankelen. Op https://www.urbanos.nl/ kunt u meer lezen over het werk van Urbanos.

2. ID310 - Martijn Geerdes; Creative Director en Giselle Koning; Creative Project Coördinator

Een inspirerende workshop die mogelijkheden belicht voor het toevoegen van interactie en beleving in de openbare ruimte. De deelnemers maken kennis met voorbeelden uit de praktijk om vervolgens ook de eigen creativiteit op de proef te stellen en aan de slag te gaan met een toepasselijke casus. Meer weten over ID310? Kijk dan op https://id310.nl/.

3. Mijmer! vormgeving en rituelen - Marleen Biesheuvel;

Fijnproeverij van het dagelijkse leven; De ruimte om ons heen doet ertoe en is meer dan een optelsom van bestemmingen en functies. Hoe wij het cultuurplein vorm en inhoud gaan geven, heeft niet alleen impact op de ruimtelijke identiteit van Houten, het laat ook zien hoe wij onze samenleving in de toekomst voor ons zien. In deze workshop onderzoeken we wat er voor nodig is om van het stadsplein een authentieke plek te maken waar dagelijkse rituelen en bijzondere momenten ten volste kunnen worden beleefd.

4. Neutelings Riedijk Architects - Annette van Baren;

Een workshop over de relatie tussen identiteit en architectuur en de rol die het ornament daarin kan spelen. Neutelings Riedijk Architects staat bekend om spraakmakende ontwerpen zoals het MAS in Antwerpen, de Rozet in Arnhem en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Meer info op www.neutelings-riedijk.com.

5. Angela Donkers; product designer - LEGO workshop

Creëer jouw idee voor het Cultuurplein in LEGO! Samen in kleine groepen gaan we jouw visie op het Cultuurplein tot leven wekken door het te bouwen in LEGO. Angela Donkers, productdesigner en kunstenares werkt zelf ook met LEGO in haar ontwerpen en kunstwerken. Kijk voor inspiratie alvast op www.angeladonkers.nl.

Plenaire afsluiting 21.45 uur

Na afloop van de workshops blikt men samen terug op de avond. Daarna is er gelegenheid om in de foyer verder in gesprek te gaan onder genot van een drankje.