• Sebastiaan van Klaveren is besmet met het loopvirus

    Loop door Houten

Loop door Houten

HOUTEN Nog even trainen en je kunt weer meedoen aan deze gezellige loop door Houten.

START INSCHRIJVING Op 9 mei start de voorinschrijving. Het is heel simpel. Je gaat naar een verkoopadres waar je na het invullen van een inschrijfformulier, het betalen van een klein bedrag meteen je borstnummer meekrijgt. Vergeet dit nummer op de dag zelf niet op te doen. Dit in verband met de tijdsregistratie. De verkoopadressen staan op de site. Hier vind je ook alle andere informatie. www.loopdoorhouten.nl

BESMET MET LOOPVIRUS Sebastiaan van Klaveren is besmet met het loopvirus. Het was 2011 en het bedrijf waar Sebastiaan werkte, deed mee aan de Roparun. Deze estafetteloop start in Parijs en een team van 8 lopers, met veel begeleiding, loopt dan naar Rotterdam. Sebastiaan was verkocht en stond een paar dagen later al aan de start van de Loop door Houten.

Hoe heb je eigenlijk de eerste keer gehoord van de Loop door Houten?

"Ik weet het eigenlijk niet eens meer precies maar volgens mij werd ik erop geattendeerd door een artikel in de krant. Ja, en wie wil er niet in zijn eigen dorp lopen?"

Waarom elk jaar weer meedoen?

Sebastiaan heeft sinds 2011 geen jaar meer overgeslagen en dat is niet zonder reden. "Er zijn teveel redenen om op te noemen volgens hem maar de belangrijkste zijn toch wel: Je loopt door je eigen omgeving. Het publiek dat altijd zo enthousiast alle lopers aanmoedigt. De muziek langs het parcours waardoor je nog lekkerder gaat lopen. De goede organisatie. Je treft allerlei bekenden."

Heb je nog tips?

"Eigenlijk meer een oproep. Na de eerste doorkomst van de 10 kilometer lopers wordt het rustiger met publiek. Dat is echt jammer. Dus bij deze een oproep aan iedereen: “ Blijf lekker staan en moedig alle lopers aan tot iedereen gepasseerd is”.

KIDS RUN Vorig jaar deed de dochter van Sebastiaan, Cheyenne, voor het eerst mee aan de Kids-run. Ze vond het fantastisch. Opa en oma die kwamen aanmoedigen, de bloemen die ze na afloop kreeg en niet te vergeten die mooie medaille na afloop. Het is echt wel duidelijk. Cheyenne zal ook dit jaar van de partij zijn op 8 juni.