• LIsette Huffels uit Schalkwijk is finalist van Beuaty Queen Netherlands.

    Martijn Koolwijk

Lisette is finalist Beauty Queen

SCHALKWIJK Lisette Huffels (25) uit Schalkwijk doet mee met de Missverkiezing Beauty Queen Netherlands. Alle voorrondes kwam ze door en op 19 november staat ze in de finale, in Tolbert.

Agnes Corbeij

Lisette werkt sinds acht jaar bij het Ministerie van Defensie. "Daar zal altijd mijn hart liggen. Daarom ben ik niet zomaar een meisje dat meedoet aan een Missverkiezing."

Onderdeel van de casting was het geven van een motivatie. "Ik moest uitleggen waarom ik mee wilde doen. Ik heb uitgelegd dat ik vier knieoperaties heb ondergaan en mij werd verteld dat ik nooit meer op hakken zou kunnen lopen. Als je een doel hebt en je zet je daar 100 procent voor in, kom je heel ver."

Ook haar tatoeages voerde Lisette aan als reden. "Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van mij, wegens mijn tatoeages en roze haar. Ik wil mensen vertellen dat als je er aan de buitenkant raar uitziet, dat niet betekent dat iets niet goed of slecht zou zijn."

MAKE-A-WISH Ze wist de jury te overtuigen en werd genomineerd voor de finale van Beauty Queen Netherlands op 19 november. De organisatie van het evenement zet zich daarbij in voor stichting Make-A-Wish. Deze stichting zet zich in om de laatste wens van ongeneeslijk zieke kinderen in vervulling te laten gaan. Lisette is druk bezig met het inzamelen van geld voor deze stichting, om dit op de avond van de finale te kunnen overhandigen.

Lisette werkt op de tankwerkplaats techniek in leusden, op het onderdeel Materieellogistiek Commando Land. "Mijn collega's vinden het super." Lisette heeft al een praatje gehouden voor iedereen, inclusief collecte voor het goede doel. "Ook op de familiedag op mijn werk is er aandacht voor." Ook haar leidinggevende is enthousiast. "Mijn kolonel wilt zelfs een paar kinderen van make a wish een onvergetelijke dag geven als soldaat, dus wij hopen dat te kunnen realiseren."

STEUNEN Iedereen die Lisette haar doel wil steunen, kan op haar stemmen via miss-beauty.nl/voting. Lisette staat bovenaan in de rij. Geld doneren voor Make-A-Wish kan ook, stuur daarvoor een berichtje op haar Facebookpagina, Model Lisette Huffels.