• Zondag wordt Licht in Herinnering gehouden op de begraafplaats Oud Wulven.

    Peter van Wieringen

Licht in herinnering 2018

HOUTEN Op zondag 9 december wordt voor de tweede keer het voortaan jaarlijkse Licht in Herinnering gehouden op de begraafplaats Oud Wulven aan de Oud Wulfseweg. Op deze dag wordt op de hele wereld aan overleden kinderen gedacht.

Ondanks de enorme sneeuwval tijdens de éérste Licht in Herinnering, was de opkomst boven verwachting. Dit geeft aan dat mensen het steeds belangrijker vinden om hun dierbaren te herinneren.

Licht in herinnering richt zich op het gedenken en herinneren aan alle overledenen die mensen willen gedenken. Het is de bedoeling om samen met familie en vrienden een kaarsje te branden om de herinneringen aan uw dierbare levend te houden.

De middag is daarom ook vrij toegankelijk voor iedereen (geen aanmelding nodig), jong en oud, ongeacht geloof of levensbeschouwing. Ook nabestaanden van wie de dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn, zijn welkom.

Er zal een gelegenheidskoor zijn, voor de muzikale omlijsting van de middag.

Vanaf 15.00 uur is de ontvangst met een heerlijk warm drankje.

Om 15.30 uur wordt iedereen verwelkomd, waarna er een moment van stilte is. De overledenen worden herinnerd door hun namen uit te spreken.

Rond 16.00 uur loopt men met elkaar de begraafplaats op om de lichtjes, die uitgedeeld worden, bij het graf van hun dierbaren te brengen of naar de gedenkplaats.

Licht in Herinnering wordt mede mogelijk gemaakt door Opoe Spronk, Uytewaal Catering en Banketbakkerij Marco Osté en wordt georganiseerd door Anneke Schaap van Monuta, Amanda van Putten van Amanda Bloemsierkunst en Co van Bentum, begraafplaatsbeheerder.