• Collage verkiezing VS van Rotaryclub Houten

    Rotaryclub Houten

Lezing Rotaryclub Houten over Amerikaanse presidentsverkiezingen

HOUTEN Rotaryclub Houten heeft een deskundige spreker bereid gevonden om een lezing te geven over De Amerikaanse verkiezingen. Hoe werkt het kiesstelsel in Amerika? Hoe kon Donald Trump genomineerd worden tegen de wil van de Republikeinse partij? Het hoe en waarom van de campagnes. Op 8 november 2016 vinden in de Verenigde Staten de presidentsverkiezingen plaats. Vanuit Europa kijken wij op onze eigen manier naar die verkiezingen. Veel vragen doemen daarbij op.

John van Amerongen

Rotary Club Houten is er in geslaagd een zeer deskundige spreker uit te nodigen die 6 dagen voor de verkiezingen over deze aspecten een lezing geeft: Drs. Koen Peters, politicoloog en amerikanist. Hij analyseerde eerder bij Pauw, EenVandaag, RTL Boulevard, BNR, radio 1, Elsevier, HP/De Tijd en de Volkskrant. Na zijn inleiding is er gelegenheid vragen te stellen en in discussie te gaan. Het belooft een zeer interessante avond te worden met veel informatie en stof tot nadenken.

AANMELDING Iedere geïnteresseerde is van harte welkom. Uw aanmelding via rotaryclubhouten@gmail.com  wordt op prijs gesteld. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Woensdag 2 november 2016. 19.30 tot 22.00 uur. Café Restaurant De Engel, Burgemeester Wallerweg 2 te Houten.