• Groei en Bloei

Lezing Groei en Bloei

HOUTEN Midden in de winter gaat Groei & Bloei Houten het water op. Heb je een vijver in je tuin (of wil je dit jaar er eentje aanleggen)? Dinsdag 17 januari gaat Frans van der Graaf in op het planten- en dierenleven in en rond de vijver.

Een vijver in de tuin is vooral om van te genieten. Zowel van het dierenleven in het water (vissen, kikkers, salamanders en insecten), als van de vijverplanten, de waterlelie, dotterbloem, kattenstaart, snoekkruid, de prachtige zwanebloem en natuurlijk de belangrijke zuurstofplanten. Ook gaat Frans in op vragen van vijverbezitters: over troebel of groen water, draadalgen, waterlelies die te groot worden of niet meer bloeien, over woekerplanten en wat te doen met minder gewenste gasten als reigers, egels, eenden en katten. Daarnaast geeft hij tal van tips over het onderhoud van de vijver door het jaar heen.

De lezing vindt plaats op dinsdagavond 17 januari vanaf 20.00 uur in het NME-centrum aan de Keercamp 13. De entree is gratis voor Groei & Bloei-leden, andere bezoekers betalen drie euro. Meer info op www.houten.groei.nl