• Hans Gerritsen

Lente-Uitjes, jeugdtheater in de vakantie!

HOUTeN In de voorjaarsvakantie, van woensdag 24 t/m vrijdag 26 februari, zijn er weer prachtige jeugdvoorstellingen in het theater: de Lente-Uitjes! Ook zijn er extra activiteiten en workshops. Op woensdag om 14.30 uur komt 'Vliegende Koe' (4+) van dansgezelschap De Stilte. Een voorstelling die laat zien hoe kinderen met eenvoudige middelen een wereld vol van fantasie en verbeelding scheppen. Donderdag om 14.30 uur komt de reprise 'Mevr. Ophelia' (6+) van Het Filiaal. Een heerlijke voorstelling, in 2011 winnaar van de Zilveren Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdvoorstelling. Vrijdag om 19.30 uur komt 'Man met hoed' (10+) door Circuswerkplaats Boost. Eindregie door Jakop Ahlbom, dus dat betekent veel fysieke en visuele trucs! Zie www.theateraandeslinger.nl.

VERDER IN THEATER AAN DE SLINGER

Vrijdag 19 februari om 20.15 uur komt het saxofoonkwartet Artvark met zangeres Ntjam Rosie. Hun concert 'Homelands' is een spannende mix van pop- en wereldmuziek. Zondag 21 februari om 14.30 uur vindt het concert 'Amanda back on tour' door Ensemble Storytelling plaats op Landgoed Wickenburgh. Laatste kaarten via www.theateraandeslinger.nl! Zaterdag 27 februari kan er vanaf 20.00 uur in de theaterfoyer gratis genoten worden van 'Het Levenslied & het verhaal'. André Hamoen & Friends treden op, een vrolijke muziekgroep die bestaat uit 6 zangers, accordeon en basgitaar. Rode draad is de geschiedenis van levenslied en smartlap. Een avond voor wie van meezingen en gezelligheid houdt.

FILM AAN DE SLINGER

Donderdag 18 en vrijdag 19 februari draait de spionagethriller 'Bridge of spies'. Een film van Steven Spielberg met Tom Hanks als Amerikaanse advocaat die tijdens de Koude Oorlog met de Sovjet-Unie moet onderhandelen. Dinsdag 23 februari draait de Japanse film 'Our little sister'. Drie zussen ontmoeten hun verlegen halfzus op de begrafenis van hun vader. (Volkskrant, 4*) Donderdag 25 februari draait 'Citizenfour', de geruchtmakende documentaire over klokkenluider Edward Snowden. Vrijdag 26 februari komt 'Pawn Sacrifice', een biografisch drama over het legendarische schaakspel tussen Amerikaan Bobby Fischer en Rus Boris Spassky. Zondag 28 februari draait om 13.30 uur de filmklassieker 'Les enfants du paradis', het iconische Franse antwoord op 'Gone with the Wind'. Alle films aanvang 20.30 uur, behalve de filmklassieker. Zie www.filmaandeslinger.nl.