• Lente-Uitje '¿Eitje' van Maas theater en dans

    Pepijn Lutgerink

Lente-Uitjes (1 t/m 5 maart)

HOUTEN In de voorjaarsvakantie is het weer tijd voor Lente-Uitjes, jeugdtheater is de voorjaarsvakantie, met voorstellingen van Maas theater en dans, een jeugdfilm en extra activiteiten. We starten op woensdag 1 maart om 11.00 en 14.30 uur met 'Kwijt' (5-8 jaar). Een voorstelling over een avontuurlijke zoektocht van een meisje naar haar vader, een tocht die haar over de hele wereld brengt. Op donderdag 2 maart is 'Eitje' (3-5 jaar) te zien om 10.30, 14.00 en 15.30 uur. Stel je voor: een actiefilm, maar dan in het echt. Met één van de saaiste actiefiguren óóóóit: een eitje. En net als het echt heel saai begint te worden, zitten we middenin een achtervolging! Vrijdag 3 maart komt 'Liefde' (8+). Een energiek spektakel met acht jonge performers, die op zoek zijn naar liefde. De vakantieweek wordt zondagmiddag 5 maart afgesloten met de jeugdfilm 'Mees Kees langs de lijn', waarin meester Kees zijn klas coacht voor een voetbaltoernooi, maar het stokje moet overdragen aan directrice Dreus. Meer informatie www.theateraandeslinger.nl

Verder in Theater Aan de Slinger

Op vrijdag 24 februari komt Alex Roeka & band een ander geluid brengen met het stoere, rauwe theaterconcert 'VOORT!'. "Muziek over de schaduwzijde van het bestaan… Muzikale poëzie van wereldniveau, pijnlijk persoonlijk en volledig gespeend van eigentijdse ironie", aldus Het Parool. Cabaretière Kirsten van Teijn speelt zaterdag 25 februari haar tweede voorstelling 'ZALF'. De laatste kaarten zijn in de verkoop. Op zaterdag 4 maart is er weer een & Friends concert. Deze keer met David Dam en de soulband Soul Solution. Zie www.theateraandeslinger.nl.

Film Aan de Slinger

Op donderdag 23 en vrijdag 24 februari draait film 'The Founder'. De film vertelt het controversiële verhaal achter het succes van McDonalds. Met Micheal Keaton, bekend van zijn rol 'Birdman' in de hoofdrol. Dinsdag 28 februari is de Franse film 'Cézanne et moi' te zien, over de vriendschap en rivaliteit tussen schilder Paul Cézanne en schrijver Emil Zola. Donderdag 2, vrijdag 3 maart in Film Aan de Slinger: 'Brimstone'. Een film van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven met Guy Pearce als een kwaadaardige dominee die het voorzien heeft op een jonge moeder, gespeeld door Dakota Fanning. Met een bijrol van Carice van Houten. Alle films starten om 20.00 uur. Zie www.filmaandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de film '​Cézanne et moi' ​op dinsdag 28 februari om 20.00 uur in Film Aan de Slinger. Wilt u graag naar deze film, mail dan voor maandag 27 februari 12 uur onder vermelding van 'Cezanne' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.