• Anne van Doorn: De student die zou trouwen

    M.P.O. Books

Lees&Luister: Anne van Doorn

REGIO Juni is de maand van het spannende boek. Daarom deze keer aandacht voor de tweede detectiveroman van Anne van Doorn: 'De student die zou trouwen'. Een prettig leesbaar, spannend verhaal voor in de vakantiekoffer.

Ali van Vemde

Anne van Doorn is in de regio beter bekend als M.P.O. Books. Van hem verschenen al een groot aantal spannende boeken, die zich vaak afspelen rondom de Utrechtse Heuvelrug. Ook dit keer heeft het boek een link met Wijk bij Duurstede.

Robbie & Lowina van recherchebureau Corbijn zijn gespecialiseerd in het oplossen van onopgeloste en vastgelopen onderzoeken. Dit keer gaat het om de Utrechtse student Jan Willem de Geer, die negen dagen voor zijn trouwdag verdwijnt. De fiets waarop hij reed wordt zeven jaar later teruggevonden, de student wordt veertig jaar later gevonden door een boswachter op de Utrechtse Heuvelrug. De zaak lijkt hopeloos! Tot het eind blijft de lezer geboeid. Waarom moest deze succesvolle student verdwijnen en wat is er gebeurd?

'De student die zou trouwen' is verkrijgbaar bij Bruna en bij boekhandel Pettinga in Wijk bij Duurstede, bij The Read Shops en boekhandel Wijs in Houten en andere boekhandels in de regio. Maar pas op, want de schrijver verwacht dat de lezer na een bezoek aan de boekhandel ook zelf zal verdwijnen.. in de mysterieuze wereld van Robbie & Lowina.

WIN HET BOEK Vind je het boek van deze week interessant en wil je een gratis exemplaar? Stuur dan voor dinsdag 19 juni een mail met je motivatie waarom je het boek wilt ontvangen, ovv van je adres, naar groentje@bdu.nl De redactie laat het lot bepalen wie een exemplaar ontvangt. Het boek 'Meegroeien met je kleinkinderen' is gewonnen door Ineke Jansen. Proficiat!

In 'Lees & Luister' bespreekt 't Groentje nieuw verschenen boeken en muziek. Woon je in de gemeente Houten, Bunnik of Wijk bij Duurstede en verschijnt binnenkort iets van jouw hand? Breng de redactie op de hoogte via groentje@bdu.nl