• Max &Co van Martin Munt

    M. Munt

Lees & Luister Martin Munt: Max & Co 

REGIO Het is altijd weer vertederend, huisdieren. Kattenliefhebbers genieten van hun eigenwijze werkgevers en hondenliefhebbers van de trouw en aanhankelijkheid van hun huisdier. Boeken daarover worden graag gelezen en films graag bekeken.

Ali van Vemde

Martin Munt woont in Odijk en natuurlijk zijn hond Max ook. Hij schreef een boekje over de belevenissen van een lief, maar eigenwijs hondje en zijn baasje. Tal van inwoners uit Odijk zullen Martin en Max kennen van hun vele wandelingen. In het boek leest u over dhet leven van zowel Max als van zijn baas. Het gaat over alle gewone en ongewone dingen die zij meemaakten.

BIOGRAFIE Max is een basset, een fauve de Bretagne, en inmiddels dertien jaar. Al vanaf zijn prille jeugd woont hij bij Martin, die op het idee kwam om dit boekje te schrijven. Een biografie, maar dan net even anders. Want Max kan natuurlijk niet zelf vertellen wat hem bezighoudt. Martin: "Toch kan hij wel degelijk laten blijken wat hij vindt. Dat doet hij door te kwispelen of zijn staart te  laten hangen, op een bepaalde manier te kijken, te blaffen, te janken, het eten te laten staan, te reageren op bekende woorden, te weigeren om mee te lopen of je mee te trekken.

Het begint allemaal als de vriendin van Martin een hond wil. Martin is daar niet direct enthousiast over. Steeds meer begint Martin de hond te leren kennen en te waarderen. Max heeft het prima naar zijn zin in Nuldijk. Hij loopt graag dezelfde rondjes door het dorp. Het is er groen en er zijn veel hondenbezitters, en er is genoeg te ruiken en te snuffelen. En ook Martin geniet volop van de wandelingen met Max. En daarom dit boekje, over de belevenissen van een hond en zijn baas.

Het boekje is uitgegeven in eigen beheer via JouwBoek.nl. Wilt u het boekje in uw bezit krijgen, reageer dan op deze rubriek of maak een bedrag van € 9,50 over op rekening van J.M.G. Kleinpenning in Odijk, rekeningnummer 95NL INGB 0001214884. Na ontvangst van de betaling wordt het boek toegezonden, vermeld u daarom uw volledige postadres.

WIN HET BOEK Vind je het boek van deze week interessant en wil je een gratis exemplaar? Stuur dan voor dinsdag 2 mei een mail met je motivatie waarom je het boek wilt ontvangen, ovv van je adres, naar groentje@bdu.nl De redactie laat het lot bepalen wie een exemplaar ontvangt.

In 'Lees & Luister' bespreekt 't Groentje nieuw verschenen boeken en muziek. Woon je in de gemeente Houten, Bunnik of Wijk bij Duurstede en verschijnt er binnenkort iets van jouw hand? Breng de redactie op de hoogte via groentje@bdu.nl