• Huismus Harrie

    Marije Koopmans

Lees & Luister: 'Huismus Harrie' van Marije Koopmans

WIJK BIJ DUURSTEDE Na het succes van haar kinderboeken 'Boet en de rode knop' en het tweetalige boek 'Een meisje in Parijs - Une petite fille à Paris' is recentelijk het boek 'Huismus Harrie' verschenen van de hand van Marije Koopmans.

Ali van Vemde

Marije Koopmans (1977) is grafisch ontwerper en studeerde in 2003 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Marije woont in Wijk bij Duurstede en heeft sinds 10 jaar haar eigen bedrijf 'studio marie'. In Utrecht heeft ze haar atelier. Naast haar werk op grafisch gebied begon ze vijf jaar geleden met het schrijven van kinderboeken. Daarnaast richtte zij ook een uitgeverij op. Marije: "Mijn liefde voor Franse kinderboeken en vormgeving probeer ik uit te drukken in de sfeer van de boeken die ik schrijf en maak." Net als haar voorgaande boeken heeft 'Huismus Harrie' een krachtige, simpele grafische beeldtaal. Dat maakt het boek opvallend, maar vooral ook toegankelijk. Zo heeft een kind de ruimte om zijn of haar fantasie aan te spreken.

Met dit derde kinderboek bewijst Marije Koopmans haar talent voor het schrijven van kinderboeken. Het boek is bijzonder en uniek vormgegeven. Een echt prentenboek, bedoeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Huismus Harrie is een bijzonder onhandige vogel. Voorvallen, veroorzaakt door zijn onhandigheid leiden vaak tot bijzondere en grappige situaties. Maar zijn onhandigheid leidt ook tot iets heel moois. Wat dit is, dat lees en zie je in het boek. Het is een boek met een boodschap: wees jezelf en koester wie je bent. De reacties op het boek zijn lovend. "Wat een leuk boek. Lieve tekst". "Huismus Harrie heeft alweer vriendjes gemaakt" Genoten van het boek. Erg mooi, lief, grappig en leuk."

Het beeld in het boek is één lange illustratie die door het hele boek loopt. Jolien Schut is de illustrator. Marije werkte al eerder met haar samen.

'Huismus Harrie' is verkrijgbaar bij alle boekhandels in Nederland en België. Voor informatie over dit boek of haar andere boeken: www.studiomarie.nl

WIN HET BOEK

Vind je het boek van deze week interessant en wil je een gratis exemplaar? Stuur dan voor maandag 5 december een mail met je motivatie waarom je het boek wilt ontvangen, ovv van je adres, naar groentje@bdu.nl De redactie laat het lot bepalen wie een exemplaar ontvangt. Het boek 'Meneer en mevrouw Slons' van Luca Keijning is gewonnen door L. de Jong. Proficiat!

In 'Lees & Luister' bespreekt 't Groentje nieuw verschenen boeken en muziek. Woon je in de gemeente Houten, Bunnik of Wijk bij Duurstede en verschijnt er binnenkort iets van jouw hand? Breng de redactie op de hoogte via groentje@bdu.nl