Lees & Luister: De boom zonder vruchten

Susanne Danielson

Ali van Vemde

REGIO Een kinderboek schrijven, dat was het idee van Susanne Danielson. Nadat het boek was geschreven en voorgelezen aan haar gezin en vrienden, wist ze dat het geen kinderboek moest worden, maar een boek voor iedereen van 4 tot 104.

OP ZOEK NAAR JEZELF Tussen veel bomen, die allemaal prachtige vruchten dragen, staat een boom zonder vruchten. De boom voelt zich daarom erg verdrietig, maar ook eenzaam. Wie zou die mooie vruchten aan de bomen hangen en waarom hing niemand vruchten aan zijn takken? De boom had het idee dat iedereen hem stom vond en niet mooi. Hij besluit om aan de andere bomen te gaan vragen wie aan hun takken al die mooie vruchten hangt. En zo gebeurt het. De boom bezoekt de bomen met prachtige rode, oranje, gele, groene, lichtblauwe, donkerblauwe en lila vruchten en vraagt hen hoe ze aan hun vruchten komen. Bij iedere boom krijgt hij een ander mooi verhaal. De bomen laten zelf de vruchten aan hun takken groeien en voelen zich daar prima bij, ieder op zijn eigen wijze. De boom zonder vruchten neemt de beslissing zichzelf te accepteren zoals hij is. En wat er dan gebeurt, dat is in het boek te lezen.

SUSANNE DANIELSON De schrijfster (1961) verhuisde in 1973 van Stockholm naar Nederland. Verbinden is haar passie, zowel zakelijk als privé. Na een depressie in 2005 verdiepte ze zich in de vragen van het leven. Levensvragen als: waarom ben ik hier in dit leven en wat is de bedoeling van het leven? hielden haar bezig. Na het terugvinden van haar kracht en levensenergie deelde ze haar ervaringen met anderen. Susanne vindt het jammer dat veel mensen pas op latere leeftijd ontdekken wie ze zijn en dat het leven een speeltuin is van mogelijkheden, uitdagingen en kansen. Geniet van je leven!

De boom zonder vruchten is een leerzaam boek waarin je veel over jezelf kunt leren. De prachtige illustraties zijn gemaakt door Marjorie Velthuyse. Meer weten over Susanne Danielson en over het boek? Kijk op de website www.deboomzondervruchten.nl

WIN HET BOEK

Vind je het boek van deze week interessant en wil je een gratis exemplaar? Stuur dan voor maandag 7 maart een mail met je motivatie waarom je het boek wilt ontvangen, ovv van je adres, naar groentje@bdu.nl De redactie laat het lot bepalen wie een exemplaar ontvangt. Het boek 'Zwarte magie' van Zoë Mors is gewonnen door Bart van Strijen. Proficiat!

In 'Lees & Luister' bespreekt 't Groentje nieuw verschenen boeken en muziek. Woon je in de gemeente Houten, Bunnik of Wijk bij Duurstede en verschijnt er binnenkort iets van jouw hand? Breng de redactie op de hoogte via groentje@bdu.nl