• Rebecca Onderstal

    Ali van Vemde

Lees en Luister: 'Mooi niet alleen' van Rebecca Onderstal 

REGIO Rebecca Onderstal, nu nog predikant in Cothen en volgend jaar in Houten, schreef een boek over de verschillende kanten van een leven als single. Zij heeft het gedurfd zich zeer kwetsbaar op te stellen en de lezers mee te laten delen met haar ervaringen als single.

Ali van Vemde

Rebecca Onderstal is moeder van drie kinderen. Naast haar werk als predikant is ze betrokken bij de zoektocht naar nieuwe vormen van kerkzijn. Zo is ZIN in Wijk bij Duurstede ontstaan. Acht jaar geleden besloten zij en haar partner uit elkaar te gaan. Een moeilijke keuze, want hoe wordt hier vanuit de gemeente op gereageerd als je predikant bent. Toch besloot ze om een heel persoonlijk boek te schrijven over haar ervaringen als single. Niet alleen de moeilijke kant, maar ook de inspirerende en gelukkige kanten ervan. Verhalen uit de christelijke traditie heeft ze hierbij gebruikt en verbonden met haar eigen verhalen. Het boek kreeg de titel: Mooi niet alleen, het complexe en complete leven van een single.

OPENHARTIG Het boek geeft een mooie inkijk in haar leven. Een leven waarin ze gelukkig is met haar vrienden, maar waarin ze toch iets mist. Mensen kijken soms vreemd als je alleen op vakantie gaat of alleen op een terras gaat zitten. Soms mis je gewoon iemand tegen wie je alles kan zeggen en waar je tegenaan kan leunen. .Maar zo iemand kom je misschien wel helemaal niet tegen.  Soms ook overvalt haar een gevoel van schaamte en is ze bang dat mensen haar zielig vinden omdat ze alleen is.Rebecca vertelt op openhartige wijze over haar gevoelens. Vanuit haar werk als predikant heeft ze verhalen uit de christelijke traditie gebruikt en verbonden met haar eigen verhalen. Zo valt er een nieuw licht op.

Het is een prettig leesbaar boek, dat stemt tot nadenken. Niet alleen te lezen door singles! Het boek is uitgegeven door Ark Media en verkrijgbaar bij de boekhandel.