• Haas en Pad op wintersport

    Uitgeverij Boekscout

Lees en Luister: Ad Bergsma: Haas en Pad op wintersport met illustraties van Marieke Noordhuis 

REGIO Deze keer in de boekenrubriek een spannend avontuur dat helemaal past in deze tijd van het jaar. In 'Haas en Pad op wintersport' vertelt schrijver Ad Bergsma over de grappige, maar ook spannende reis.

Ali van Vemde

Voor Ad Bergsma uit Houten is dit niet het eerste boek. Al eerder schreef hij 'In pyjama op straat' voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Daarna volgden drie boeken over Haas en Pad. Dit is het vierde deel in de serie. De auteur (1955) werkt op basisschool Het Mozaïek. Hij houdt van voorlezen, maar vindt het ook leuk om zelf verhalen te schrijven. Na de cursus 'Creatief Schrijven' begon hij in 2001 zelf met het schrijven van kinderboeken. De tekeningen in het boek zijn gemaakt door Marieke Noordhuis. Zij geeft het vak beeldende kunst op een middelbare school. Zij nam de kans graag aan om dit kinderboek te illustreren en hoopt dit in de toekomst vaker te kunnen doen.

HAAS EN PAD Als Haas op het idee komt om samen met Pad op wintersport te gaan, stuit dat op nogal wat bezwaren. Want padden houden normaal gesproken een winterslaap. Haas heeft vakantiefolders gehaald en denkt de oplossing te hebben: met de slaaptrein naar de wintersport. Als er sneeuw valt en ze samen een sneeuwpop maken, die ook al heel snel weer smelt, besluiten ze naar Oostenrijk te gaan. Met de bus gaan ze er naar toe, verstopt tussen de koffers in de bagageruimte. Als ze in Oostenrijk aan komen vinden ze al snel een slaapplek in een schuurtje. En dan kan de sneeuwpret beginnen. Ze gaan skiën, met de skilift naar boven en redden zelfs skiërs die in een lawine terecht komen. Maar ook gaan ze met de bobslee en met de sneeuwbrommer en ze proberen te schaatsen. Dat valt allemaal nog niet mee. Ze hebben een fantastische tijd, maar voor ze  er erg in hebben horen ze dat de bus de volgende dag weer naar huis vertrekt.

Meer lezen over de avonturen van Haas en Pad. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Boekscout.nl in Soest. En heb je de smaak te pakken, lees dan ook de andere avonturen van Haas en Pad.