• Lees en Luister

    Stichting Goed doen voor een ander

Lees en Luister

50 schrijvers, 1 vraag

Ali van Vemde

REGIO Wat zou uw antwoord zijn als gevraagd wordt "Wat kan ik van u leren?" Vijftig schrijers interviewden vijftig ouderen. Een van deze schrijfsters in de Houtense José Kampers. Zij interviewde Josephine of zuster Elisabeth.

Schrijvers uit het hele land hebben aan het boek meegewerkt. Niet alleen auteurs met veel ervaring maar ook debutanten. Ondersteuning kregen ze hierbij van fotografen, schrijfcoaches en vormgevers. Dit heeft geresulteerd in een mooi boek met prachtige persoonlijke verhalen. Doel was om bewustwording te creëren zodat de ouderen niet worden vergeten. Hun wijsheden kunnen ons helpen en geven voor ons eigen leven.

STICHTING GOED In 2016 werd de Stichting 'Goed doen voor een ander' opgericht met als doel goed doen voor een ander, eenzaamheid draaglijker maken voor ouderen. Dit gebeurt door landelijk Koffieschenk Buurtprojecten te organiseren. Door mensen te vinden die vier uur van hun leven willen doneren, die worden besteed aan koffierdinken met eenzame ouderen in hun eigen buurt. De opbrengst van dit boek wordt gebruikt voor het opzetten van de Koffieschenk Buurtprojecten. Voor meer informatie: www.goeddoenvooreenander.nl

PERSOONLIJKE VERHALEN De verhalen die in het boek te lezen zijn zullen voor velen een feest der herkenning zijn. Een van die verhalen is geschreven door José Kampers uit Houten. Zij tekende het verhaal op van het kloosterleven van zuster Elisabeth, die op 24-jarige leeftijd alles achterliet om in het klooster te gaan leven. Zij vertelt openhartig over haar beslissing om in te treden in het klooster (Gods Werkhof in Werkhoven). Dit betekende niet vaak je familie meer mogen zien en een sober leven. In 1974 verliet ze het klooster, maar het geloof geeft haar nog altijd inspiratie en vertrouwen.