Leerlingen basisschool Mozaïek uit Tull en 't Waal ontbijtenin het gemeentehuis

Nationaal schoolontbijt

Dit jaar nodigde de gemeente 27 leerlingen uit Tull en 't Waal uit. Een hele school die kwam ontbijten op het gemeentehuis. De gemeente serveerde gezonde smoothies. Wethouder Van Liere die met enkele mensen van de gemeente voor de smoothies had gezorgd daagde de kinderen uit om goed te proeven en hem te vertellen wat er in zat.

Nadir vond het ontbijt lekker. Hij dacht dat in de smoothie appel, aardbei, banaan en een beetje citroen zat. Thuis ontbijt Nadir altijd met brood met kaas. Floris vond het ontbijt ook lekker. Hij was een broodje met appelstroop aan het eten. Hij dacht dat er banaan, aardbei en sinaasappel in de smoothie zat. Hij ontbijt thuis meestal met brood met gesmolten boter. Josephine at een boterham met smeerworst. Ze dacht dat er banaan en aardbei in de smoothie zat. Thuis ontbijt ze meestal met "brood met hagelslag of kaas, van alles en nog wat."

"Het is belangrijk dat eten er aantrekkelijk uitziet voor kinderen", zo zei wethouder Van Liere die onthulde dat de smoothies bestonden uit appel, banaan, aardbei en limoen.

LINDA foundation

In Houten waren wethouder Rensen, wethouder Geerdes, wethouder Van Liere en de burgemeester aanwezig om met de schoolkinderen te ontbijten. De 27 leerlingen van basisschool Het Mozaïek brachten zelf het gezonde Schoolontbijt mee. De gemeente betaalde symbolisch voor het ontbijt met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De burgemeester overhandigde symbolisch een cheque van 150 euro voor dit goede doel aan één van de leerkrachten.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

Houten is sinds eind 2014 een JOGG gemeente. JOGG Houten streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. De dag starten met een gezond ontbijt hoort hier natuurlijk bij.(JvA)