• De duimen opmhoog bij de tegel bij het gemeentehuis.

  John van Amerongen
 • Een digitaal reclamebord met de poster.

  John van Amerongen
 • Leerlingen bij een digibord in winkelcentrum Het Rond.

  John van Amerongen
 • De leerlingen onthulden de tegel samen met de wethouder.

  John van Amerongen

Leerlingen in actie tegen peuken

HOUTEN Vijf basisschoolleerlingen zijn een campagne gestart tegen peuken op straat. Met de actie vragen Zomer (11), Rik (9), Poek (9), Niina (8) en Hinde (7) aandacht voor het effect van peuken op het milieu, maar ook op de gezondheid. De kinderen hebben een poster gemaakt 'stop uw peuk in deze peukenbak' en ' het milieu wordt van peuken sneu'. Woensdagmiddag 29 november kwamen de leerlingen, enkele ondernemers en wethouder Geerdes bij elkaar om samen het resultaat van het werk van de leerlingen te bekijken.

John van Amerongen

Zij hebben twee tekeningen  gemaakt en deze aangeboden bij de gemeente. Zomer schreef naar het Jeugdjournaal en kwam ruim twee maanden geleden met een cameraploeg van het Jeugdjournaal op bezoek bij de gemeente. Wethouder van Liere werd in de uitzending gevraagd wat hij daaraan kon doen. Van Liere zegde de kinderen toe dat er binnen een maand maatregelen zouden worden genomen.

De gemeente werkt graag mee aan deze actie.

Het ontwerp gemaakt door de leerlingen is afgedrukt op een stoeptegel bij de asbak voor de ingang van het gemeentehuis. Deze tegel werd onthuld door de wethouder en de leerlingen. Ook wordt de tekening als sticker tijdelijk ingezet op twee nieuwe verhoogde asbakken. Het gaat hierbij om een proef van twee maanden bij de entree naar de Albert Heijn in het winkelcentrum langs het Onderdoor. Gedurende de proef wordt bekeken of er bij de verhoogde asbakken  minder peuken naast de asbak vallen.

Van de andere tekening is een poster gemaakt, deze hangt gedurende twee weken in de reclamekasten van winkelcentrum Het Rond.