Kunstmarkt op Kindercentrum Het Zonnetje voorstichting Vlinderkind

Eerbetoon aan Jente

De medewerkers van het Zonnetje hebben dit jaar kennis moeten maken met het feit dat de ziekte Epidermolysis Bullosa (EB) bestaat. Het blijkt een vreselijke ziekte te zijn als je het van dichtbij moet meemaken. EB is een huidziekte die zorgt voor blaren en wonden, er zijn vele varianten. Vlinderkind is een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar deze zeldzame ziekte. Het Zonnetje wil dus geld ophalen voor deze stichting om onderzoek naar deze ziekte mogelijk te maken. "We halen geld op voor de wetenschappelijke onderzoeken die gedaan moeten worden. Epidermolysis Bullosa is een zeldzame ziekte, omdat het zo zeldzaam is moeten ze het hebben van de donaties", zo legt Fabienne Zonneveld van Kindercentrum Het Zonnetje uit.

Eén van de medewerksters kreeg in december een dochter waarbij al snel bleek dat ze deze ziekte had. Binnen een week was bekend dat dit kleine meisje de meest ernstige vorm van EB bezat en het waarschijnlijk niet langer dan 5 maanden te leven had omdat haar huid geen eiwit bezat dat je nodig hebt om een nieuwe huid te vormen. Het is een zware intensieve tijd geweest voor deze collega en haar gezin waarin ze alles heeft gedaan om het draaglijk en een liefdevol leven te geven. Dit is een hele zware periode geweest omdat Jente de meest ernstige vorm had. Het is ook een heel 'verscheurende ziekte' ook voor ouders omdat ze hun kind veel pijn moeten doen met de verzorging van de wonden. Al snel verspreidden de blaren zich over haar lichaam. Die moesten worden doorgeprikt. Er vormde zich geen nieuwe huid dus moest ze in een speciaal waterbad en het verband omsloot al snel het lichaampje. Moeder verzorgde samen met oma de wonden met heel veel liefde en in een vast patroon zodat Jente wist wanneer het klaar was. Je zag haar dan ook rustig worden en geniet van de liefde. Samen binnen het gezin hebben ze Jente heel veel liefde en warmte gegeven en de verzorging in eigen handen gehouden. Met 3 maanden is hun dochtertje in maart overleden. "We willen dit heel graag doen als eerbetoon aan Jente."

De kunstmarkt is op Kindercentrum het Zonnetje aan de Lange schaft 1. Het wordt georganiseerd vanuit zowel de Dagopvang als de Naschoolse Opvang. Kinderen maken "kunst" om dit op die dag te kunnen verkopen. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten zoals schminken, er is een springkussen en er worden overheerlijke wafels gebakken. Dit alles om zoveel mogelijk geld voor Stichting Vlinderkind op te halen. De kunstmarkt is aanstaande donderdag van 16uur-18uur. Iedereen is van harte welkom. De kinderen hebben een kunstwerk gemaakt en dit kan gekocht worden, daarnaast is er een loterij.(JvA)