Kunstfietsdagen

HOUTEN Op zaterdag 25 en zondag 26 juni organiseert Kunst om de Hoek voor de 21e keer de Houtense Kunstfietsdagen. Dit jaar exposeren 52 kunstenaars, aangesloten bij Kunst om de Hoek en een aantal gastexposanten hun werk op 25 locaties, verspreid over de verschillende kernen van de gemeente Houten. Het thema dit jaar is 'IN BALANS'.

OPENING Op vrijdag 24 juni om 20.00 uur opent burgemeester Wouter de Jong samen met Ton Mulders, voorzitter van Kunst om de Hoek de centrale expositie in Theater aan de Slinger. Muzikale begeleiding door Guy van Beek. Na de opening kunt u het werk van de deelnemende kunstenaars bekijken. In de Rabozaal en de foyer van het Theater aan de Slinger is de centrale expositie met werk van deelnemende kunstenaars. Deze centrale expositie is een mooi startpunt voor een tocht langs de ateliers van de kunstenaars.

In het theater ligt een folder met daarin de namen en adressen van de deelnemende kunstenaars. Bij Houtense Helden, in het voormalig politiebureau tegenover het Theater aan de Slinger, is een popup artstore ingericht met kunst van de deelnemers. De centrale expositie, de popup artstore en de ateliers, zijn beide dagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Ook dit jaar is er weer een grote diversiteit aan kunstobjecten te zien; schilderijen, foto's, beelden, sieraden. keramiek, maar dit jaar ook glas- en viltkunst.

Theater aan de Slinger en het gebouw van Houtense Helden ligt in het centrum bij het treinstation. U kunt daar ook een fiets huren of gebruik maken van eco-move fietstaxi (op afspraak) (www.eco-move.nu) Kunst om de Hoek nodigt u uit voor een bezoek aan de centrale expositie, de popup artstore en de verschillende exposities op locatie. Kom en geniet van kleurrijke "Houtense Kunst" in combinatie met een mooie fietstocht door Houten en de kernen Schalkwijk en 't Goy. Voor verdere informatie www.kodh.nl