• Kunstenaars maken portret van bekende Houtenaar.
  • Kunst om de hoek

Kunstenaars maken portret bekende Houtenaar

HOUTEN Zaterdag 18 februari vond er een live portret-sessie plaats in de foyer van het Theater aan de Slinger in Houten. Vijf Houtense kunstenaars maakten een portret van een bekende Houtenaar: drie schilders, een tekenaar en iemand die boetseert. De live-sessie was vrij toegankelijk voor publiek en werd dan ook goed bezocht door enthousiast publiek. De middag werd aan elkaar gepraat door Ger Kroes, die interviews hield met het model en de vijf kunstenaars, waardoor de kijker inzicht kreeg in hoe een portret tot stand komt.

De portretten gaan later deel uitmaken van de expositie Houtense Koppen in het Theater, die plaatsvindt van 31 maart tot 12 mei. Mensen die in Houten wonen kunnen portretten inzenden. Of je nu fotografeert, tekent, schildert of boetseert. Zend een foto van je portret voor 23 maart in naar info@kodh.nl Op de website www.kodh.nl van KunstomdeHoek staan de voorwaarden. De initiatiefnemers van KunstomdeHoek, Rian Los en Anneke Janszen, hopen dat dit een jaarlijks terugkerende activiteit gaat worden en hopen op nog meer inzendingen dan vorig jaar.

De expositie wordt officieel geopend door de wethouder van cultuur in Houten Cees van Daalen op zondag 9 april. Voor meer informatie kijk op www.kodh.nl De live schildersessie en de portretexpositie zijn een initiatief van KunstomdeHoek en Reuring aan de Slinger.