Koningsdag in Houten

HOUTEN Ook dit jaar is het Oranjecomité er weer in geslaagd om een volledig programma te realiseren op Koningsdag. De dag begint weer met de traditionele kleedjesmarkt rondom de Imkersplas, het Oude Dorp en Castellum. De echte start is natuurlijk in het Oude Dorp om 9.00 uur met de Aubade. Voorafgaand zullen trompettisten vanaf de Gemeentetoren het Reveille blazen. Met het hijsen van de vlag en het spelen van het Wilhelmus door KNA gaat Koningsdag echt van start.

MANIFESTATIETERREIN Voor Houten is het manifestatieterrein tussen de wijk de Slag en de Camp het centrale punt waar vele spring- en klim- en klauterkussens staan opgesteld. Maar ook is er dit jaar een grote culinaire markt. Naast de vertrouwde standhouders met heerlijke multi-culturele snacks, zijn er een aantal nieuwe deelnemers die hun kook- en bakkunsten komen vertonen. Er is zelfs een primeur. Er is een ijsbar waar ter plekke vers schaafijs wordt gemaakt door middel van stikstof. Op het horecaplein verzorgt het Oranjecomité voor iedereen van een drankje. Er kan alleen met consumptiemunten betaald worden, die overigens ook 's avonds op het Rond geldig zijn. Op het water van de Imkersplas kunnen kinderen een tochtje maken met de boot van de Reddingsbrigade.

CASTELLUM Op het grote plein van winkelcentrum Castellum is er speciaal voor de kinderen een kleedjesmarkt van 8.00 tot 14.00 uur. Vanuit het Fladderen is er wederom de bekend Vossenjacht en tussen 12.00 en 14.00 uur komt Samba Madeira met de band optreden.

OUDE DORPIn het Oude Dorp zal na de Aubade eerst door Fanfare KNA nog een koffieconcert worden gegeven op het Plein. Tot 13.00 uur zal het Plein vanaf 7.00 uur volledig afgesloten zijn voor de kleedjesmarkt. Vooraf opgeven voor de kleedjesmarkt is verplicht via pleinoudedorp@hotmail.com Het Plein is afgesloten voor al het verkeer. In de middag zal de gezamenlijke horeca aanwezig zijn op het Plein met een hapje en een drankje. De muziek wordt verzorgd door de discotheek van Buurman & Buurman. Nieuw is in de middag het Houtens Kampioenschap Super Sjoelen! Twee grote sjoelbakken van 5 meter worden opgesteld en tussen 14.00 en 17.00 uur kan er gestreden worden om de meeste punten. Aan het einde van de middag weten we zich kampioen van Houten mag noemen. Naast de beker en eeuwige roem zijn er ook nog meer prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door ondernemers in het Oude Dorp. Traditioneel zijn er weer twee springkussens in de middag.

DE GRUND Niet meer weg te denken is het popfestival van OKEPOP op het grasveld bij de Grund. Bekende bands als NVT, JackPlane, Turbolent (D), Muiden Posse en One After 909 zullen optreden. Op twee andere podia zullen Houtense DJ's het publiek vermaken. Meer info op www.okepop.nl

HET ROND In de avond zal Koningsdag met een groots feest worden afgesloten op het plein van Het Rond. De grote podiumwagen biedt plaats aan de band Jambassadors die vorig jaar een groot succes waren en inmiddels op internationaal doorbreken staan. Tussen de optredens van de band is er een DJ, maar ook de Houtense zanger Berry van de Brink, bekend van de Skihut in Rotterdam, zal een optreden verzorgen. Rondom het plein zijn er verschillende barren aanwezig en verzorgd Food 'n' Mood de inwendige mens met zijn befaamde broodjes hamburger!

VRIJWILLIGERS Koningsdag in Houten wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met vele verenigingen en organisaties, waarvoor het Oranjecomité hen veel dank is verschuldigd. toch zijn er nog veel helpende handjes nodig en wie wil komen helpen (vanaf 18 jaar) kan zich aanmelden bij het bestuur op info@oranjecomitéhouten.

VOLLEDIG PROGRAMMA Het volledige programma van Koningsdag is te vinden op de website www.oranjecomitehouten.nl. Bij slecht (regenachtig) weer kunnen programmaonderdelen vervallen. Op de dag zelf zal er onder andere via Facebook gecommuniceerd worden.