Kom kijken tijdens Tuinweek en Open Tuinenweekend

De Nationale Tuinweek heeft dit jaar als thema 'Water in en om de tuin', een initiatief dat aansluit bij de actualiteit van een veranderend klimaat. De Houtense afdeling organiseert in dat kader een themalezing over de rol van water in de tuin (zie elders in dit blad). Met de keuze voor dit thema wil Groei & Bloei bijdragen aan groenere steden en dorpen met een grotere biodiversiteit.

De week wordt feestelijk afgesloten met het Nationale Open Tuinenweekend. Meer dan 1000 trotse tuinbezitters in het hele land stellen dan hun tuin gratis open voor publiek. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers tal van ideeën opdoen in tuinen van echte tuinliefhebbers. Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassingen. Een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten, tips en trucs uit te wisselen en vernieuwende ideeën op te doen voor de eigen tuin!

In Houten, Schalkwijk en 't Goy zijn dat weekend (gratis) 17 tuinen te bezoeken. Een overzicht van de activiteiten en alle open tuinen in Houten e/o is te vinden op www.houten.groei.nl.