• Kinderen van De Boogerd ontbijten met de burgemeester en twee wethouders.

    John van Amerongen
  • Kinderen van De Boogerd ontbijten met de burgemeester en twee wethouders.

    John van Amerongen

Kinderen van De Boogerd ontbijten met burgemeester 

HOUTEN Leerlingen van basisschool De Boogerd uit 't Goy ontbeten vanmorgen met de burgemeester en twee wethouders op het gemeentehuis. Het speciale ontbijt vond plaats in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Onderzoek toont aan dat nog steeds veel kinderen 's ochtends hun ontbijt overslaan of niet gezond ontbijten. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is. Bovendien is het leuk om samen te ontbijten. Om dat te ervaren ontbijten in de week van 6 tot en met 10 november honderdduizenden kinderen in Nederland samen op school.

Het Nationaal Schoolontbijt is al vijftien jaar het grootste educatieve ontbijtevenement van ons land. Dit jaar zijn er meer deelnemers dan ooit. Bijna 3000 basisscholen doen mee en dat betekent dat meer dan een half miljoen kinderen samen op school ontbijten.

Net als in 264 andere gemeenten werd er ook dit jaar in Houten een Burgemeestersontbijt georganiseerd. Het college van burgemeester en wethouders heeft een hele school uitgenodigd om gezamenlijk te ontbijten. De 30 kinderen van R.K. basisschool De Boogerd uit 't Goy nemen zelf het gezonde Schoolontbijt mee, schuiven met het college aan de ontbijttafel aan en maken op een informele manier kennis met elkaar. De gemeente betaalt symbolisch voor het ontbijt dat de kinderen meebrengen met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dat dit jaar het goede doel is van Het Nationaal Schoolontbijt.

Houten is sinds eind 2014 een JOGG gemeente. JOGG Houten streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. De dag starten met een gezond ontbijt hoort hier natuurlijk bij. Om dit nog eens extra onder de aandacht te brengen, trakteerde het college de kinderen op heerlijk, vers en gezond fruit.