Kinderdagverblijven Mickey's in Houten overgenomen

HOUTEN De kinderdagverblijven van Mickey's in Houten worden overgenomen en maken een doorstart. De vestigingen aan de Beekmos en de Galerijmuur worden per 1 maart overgenomen door Kinderopvang Vriendjes. Zorgorganisatie Warande neemt Mickey's Kinderdagverblijf Loerick in Houten over. Mickey's Kinderdagverblijf ging vorige week failliet. Het was al langer bekend dat Mickey's in zwaar weer zat.

VRIENDJES Kinderopvang Vriendjes en Warande nemen zoveel mogelijk medewerkers mee over. Ouders krijgen bij Vriendjes de mogelijkheid te kiezen voor een flexibeler vorm van kinderopvang. Uurtje factuurtje, dus nu ook in Houten. Vriendjes zit in Utrecht, Zeist en De Bilt. De organisatie vangt ook kinderen met een beperking op. Middels een samenwerking met zorgorganisatie Amerpoort zijn enkele groepen opgericht waar therapieën en medische handelingen kunnen plaatsvinden, zoals sondevoeding, fysiotherapie en logopedie. Ouders met een gehandicapt kind kunnen daardoor langer gebruik blijven maken van een 'gewoon' kinderdagverblijf. Het ligt in lijn der verwachting dat ook in Houten zo'n groep gestart zal worden.

IN DE RUPS Warande neemt al het personeel en kinderopvangplaatsen over. De nieuwe naam wordt Kinderdagverblijf In de Rups. Warande heeft al ruim 28 jaar het succesvolle Kinderdagverblijf In de Rups in Zeist. Evenals in Zeist, is Mickey's Kinderdagverblijf Loerick in Houten gevestigd in een Warande woonzorgcentrum voor ouderen: De Loericker Stee. Het kleurrijke kinderdagverblijf is gevestigd op de begane grond van De Loericker Stee. Met haar kinderdagverblijf in Zeist weet Warande op een unieke wijze het welzijn van ouderen en kinderen te versterken. Het stimuleren van positieve sociale interactie en gezamenlijke activiteiten tussen de peuters en de 'opa's en oma's' wil Warande ook in Houten realiseren. De huidige website blijft voorlopig online.