• Fred Baak en Martijn Steenman zijn de voortrekkers van dit nieuwe evenement.

    John van Amerongen

Kinderbraderie nieuw idee dat 18 augustus uitgerold wordt

HOUTEN "De vrijdag wordt heel anders ingevuld. We hebben dit jaar een kinderbraderie", zo vertelt Martijn Steenman van Ondernemersvereniging het Oude Dorp. "We wilden vernieuwen", zo zegt Fred Baak. De lezer kon het al zien op de voorkant. Daar trof hij deze week een extra flap aan. Deze flap is gekoppeld aan de kinderbraderie die vrijdag 18 augustus tussen 14:00 en 18:00 plaats zal vinden op het plein van het Oude Dorp. Op zaterdagavond 19 augustus vindt traditioneel het Pleinfeest plaats op de vertrouwde wijze. De band die deze avond speelt is No Kiddin'

John van Amerongen

De ondernemersvereniging pakt met de kinderbraderie zeer vernieuwend uit. Fred Baak en Martijn Steenman vertellen dat de nieuwe benadering van de traditionele braderie is voortgekomen uit gesprekken met ondernemers van het Oude Dorp. Fred: "De braderie liep terug en we hadden goede herinneringen aan een kinderevenement dat we enkele jaren geleden eens organiseerden op een zondag op het Oude Dorp. Dat was redelijk succesvol. Dat is de kiem geweest van dit concept." Martijn: "De Oude braderie, dat doen we niet meer. We wilden niet weer, meer van hetzelfde. Het blijkt heel moeilijk om binnen zo'n braderieconcept nog vernieuwend te zijn en ander aanbod te vinden. Onder de ondernemers van het oude dorp liep ook de discussie of zo'n braderie nog iets toevoegt." Fred: "We wilden vernieuwen"

KINDERBRADERIE De ondernemers kwamen zodoende dus op het idee van een kinderbraderie. De braderie zal plaatsvinden binnen de muren van het plein. Verschillende ondernemers zullen daar een plekje kiezen en iets aanbieden dat uitsluitend voor kinderen bedoeld is. Fred: "Er is van alles te doen voor kinderen. Er zal weinig tot geen verkoop plaatsvinden." Zo kunnen kinderen uit een opblaas koe een glaasje ranja melken. Kinderen kunnen piano spelen in de muziektent. "Alles is voor kinderen, Opoe gaat er staan met minihapjes", zo zegt Martijn. Fred: "Als je de bon van Brecheisen die bij 't Groentje zit inlevert, dan krijg je een leuke gadget." Op het plein komen ook een aantal springkussens. "Het Springkussenplein doet een flinke geste zodat het allemaal mogelijk gemaakt wordt. De enige onzekerheid die we nog hebben is het weer. We hebben zon besteld." Het Oude Dorp wordt die vrijdag niet afgesloten voor autoverkeer. "We verwachten wel dat ouders met kinderen op de fiets komen." Op de Facebookpagina van oude dorp - houten kunnen mensen meer informatie vinden.

VOOR HOUTEN Martijn: "Fred en ik trekken de kar. Net voor de zomervakantie hebben ondernemers elkaar ontmoet en elkaar gesproken. Onze klanten wonen in Houten, dus daar doen we het voor. Van en door de ondernemersvereniging van het Oude Dorp, voor Houten. De laatste tijd zijn er veel nieuwe ondernemers bij gekomen. Daarvan zijn er ook veel lid geworden van de ondernemersvereniging." Fred: "Wanneer twee ondernemers bij elkaar gaan zitten, komen bijzondere ideeën op tafel, waarvan dit er één is, dat uitgerold wordt. En dat zal niet het laatste zijn."