• Presentatrice Emina Zorlak

    Leader

Keuken van Utrecht,

REGIO Op RTV Utrecht is een nieuw TV-programma van start gegaan: Keuken van Utrecht. Een programma over het landleven en streekproducten in de provincie Utrecht. Presentatrice Emina Zorlak neemt de kijkers mee naar koeienstallen, kaasmakerijen en gezellige marktjes door de hele provincie. Ze gaat geiten melken, rivierkreeften vangen, heerlijke kersen plukken en... kijken of ze er iets lekkers van kan maken.

UITZENDINGEN Keuken van Utrecht is iedere maandag vanaf 12.20 uur te zien op RTV Utrecht. Het programma is daarna ieder uur opnieuw te zien op de zender en terug te kijken via www.rtvutrecht.nl/gemist. De uitzendingen zijn ook te vinden op www.keukenvanutrecht.nl. Op deze website is nog veel meer informatie over het programma te vinden.

LOKALE ITEMS Keuken van Utrecht is geproduceerd door Dutch Uncle TV in samenwerking met RTV Utrecht. In het programma komen items uit de hele provincie aan bod: boerenbedrijven, molenaars, moestuinen, mandenvlechters, maar ook burgerinitiatieven die met lokaal voedsel bezig zijn. Ook worden er tips gegeven voor activiteiten en evenementen in de provincie.

LEADER Naast diverse gemeenten en de provincie, heeft ook het Europese programma LEADER bijgedragen aan de totstandkoming van de Keuken van Utrecht. Lokaal voedsel is een belangrijk thema bij LEADER. In de Keuken van Utrecht komen LEADER-projecten en bijeenkomsten aan bod. Via LEADER kunnen vernieuwende en breed gedragen initiatieven op het platteland een subsidie aanvragen. Een belangrijk doel van LEADER is het stimuleren van samenwerking tussen stad en platteland rond de thema's voedsel, educatie en recreatie. Verder draagt LEADER bij aan innovaties op het gebied van 'zorg voor elkaar' en duurzame energie.

ZELF SUBSIDIE AANVRAGEN In Utrecht-Oost is het in 2019 en 2020 nog mogelijk om een LEADER subsidie aan te vragen. Wees er dus snel bij! Op de website www.o-gen.nl/LEADER is meer informatie te vinden. Mensen met idee of plan kunnen zich melden bij de LEADER coördinatoren Maike van der Maat voor de Kromme Rijn en Utrechtse Heuvelrug (maike@consultopmaat.nl) en Hans Veurink voor de Gelderse Vallei (info@valleihorstee.nl).