• Vorig jaar was de Kerstfair een groot succes.

    Hospice Kromme Rijnstreek

Kerstmarkt & Snuffelfair

HOUTEN Voor de vijfde keer op rij organiseert het Hospice Kromme Rijnstreek een gezellige Kerstmarkt, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van het Hospice. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

 door Tanja Vlieger

NIEUWE LOCATIE Vorig jaar was de fair ondanks het slechte weer een groot succes. Zo'n 500 bezoekers kwamen langs bij Makeblijde, waar de markt verspreid was over meerdere ruimtes. Dit jaar is gekozen voor de grote aula van Het Houtens (Kruisboog 1), waarbij de fair in een grote overzichtelijke ruimte kan plaatsvinden en wat ook nog eens om de hoek is van het Hospice. Natuurlijk zullen er buiten ook vuurkorven zijn, worden er wafels gebakken, en is er gluhwein voor wie wil. Er zullen deze dag zo'n 80 vrijwilligers actief zijn om de dag probleemloos te laten verlopen.

Net als vorig jaar komen André Harmoen & Friends uit Houten weer live kerstliedjes spelen. Ook het duo The Songbird zal sfeerverhogende liedjes ten gehore brengen.

GEZELLIG Vanaf het begin heeft de Kerstmarkt het doel gehad om bekendheid van het Hospice te vergroten en draagvlak te creëren onder de bewoners van de gemeente Houten. Daarnaast is geld inzamelen essentieel. Daarom worden er goede tweedehands spullen en zelfgemaakte kerststukken verkocht. De fair is tevens een gezellig samenzijn, waar de sfeer te vergelijken is met de sfeer waar altijd naar gestreefd wordt in het Hospice. De grote groep vrijwilligers die werkzaam is in het Hospice, is een trouwe, hechte groep. Ook steeds meer jonge mensen melden zich aan als vrijwilliger. Mocht u ook interesse hebben, dan kunt u altijd vrijblijvend een mailtje sturen naar hospicekrommerijnstreek@telfort.nl.

VOORBEREIDING Wat vorig jaar erg goed liep op de fair waren de zelfgemaakte kerststukken, door vrijwilligers en leerlingen van het Wellantcollege gemaakt. Ook nu zijn er door de vrijwilligers alweer workshops georganiseerd, waar gezamenlijk sieraden, kerststukken en andere kerstdecoratie worden gemaakt.

Vanuit hun eigen brede netwerk worden tweedehands spullen verzameld en voor de verkoop geselecteerd: alleen goede spullen komen op de fair te liggen. Ook krijgen ze altijd een verzameling monsterkleding, dat is nog nieuw en ongedragen. Een aantal dames organiseert op de fair een modeshow met de kleding die te koop wordt aangeboden.

LOTERIJ Op de fair op zaterdag 8 december is om 16:00 uur de trekking van de loterij waarvan de loten al sinds de Week van het Hospice in september in de verkoop zijn. Geen loten op zak? Geen nood, ook op de fair zelf zijn nog loten te koop, ze kosten 5 euro. Tijdens de Week van het Hospice is er op verschillende manieren geld ingezameld. Er is gefietst rondom Houten, gesport bij Piazza Sports en lekker gegeten op Het Rond. Benieuwd wat alle goede initiatieven bij elkaar hebben opgeleverd? Het wordt op de fair bekendgemaakt.

Zaterdag 8 december: 12:00-18:00 uur in Het Houtens