• Marcel van den IJssel

Kerstconcert Het Lysenko Koor

NIEUWEGEIN Zondag 10 december verzorgt Het Lysenko Koor in samenwerking met het blazersensemble Carol Brass een kleurrijk Kerstconcert in Oekraïense sferen . Het concert vindt plaats in de Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg 8. Het concert begint om 15.00 uur en de kerk is open om 14.30 uur. Kaarten a € 7,50 zijn te verkrijgen aan de kerk of via e-mail info@lysenko.nl , ook telefonisch bestellen is mogelijk: 06-24758426.

Het programma van Het Lysenko Koor vindt zijn oorsprong in de Oekraïense muziekcultuur. Twintig jaar geleden opgericht door de uit Oekraïne afkomstige zanger, musicus en schrijver Dr. Miroslav Antonowycz , wilde

deze hiermee de muziek uit zijn geboorteland levend houden en bekendheid geven. Het koor, onder de bezielende leiding van de Oekraïense dirigente Inna Ogarok, bestaat uit ruim 30 zangers en zangeressen en geeft al twintig jaar concerten in binnen en buitenland.

DOBRY WECIR TOBI Op 10 december worden authentieke kerstliederen uit Oekraïne gezongen die tot op de dag van vandaag tot de folklore van het land behoren. In steden en dorpen, vooral op het platteland, gaan dan groepjes kinderen en zangers de huizen langs en zingen dan 'Dobry Wecir Tobi', wat betekent: een gezegende avond aan u, Heer des huizes, verheugt u want de zoon van God is geboren! U hoort het op 10 december wanneer het koor in kleurrijke, folkloristische kleding u dit lied zal toezingen!

KERSTPROJECT Omdat het koor in het Oekraïens zingt wordt elk lied voorafgegaan door een korte uitleg van de tekst. Het koor wordt bij dit concert versterkt door een groep zangeressen die deel nemen aan dit 'kerstproject.' Het concert krijgt extra kleur door de medewerking van het blazersensemble 'Carol Brass'. In de donkere dagen van december zal dit programma u al vast in de sfeer brengen van warme en gezellige kerstdagen waarin wij de geboorte van het christus kind herdenken!