• Veel mensen, vooral schoolkinderen of hun vaders, leverden kerstbomen aan voor de brandstapel van vorig jaar.

    John van Amerongen
  • John van Amerongen
  • Door de harde wind was het grootste vuur alweer snel voorbij.

    John van Amerongen

Kerstboom verbranden of afvoeren

HOUTEN Mensen kunnen hun kerstboom op verschillende manieren afvoeren.

Op 10 januari 2018 kunnen mensen de kerstboom laten verbranden op vijf locaties. Ook is het mogelijk de boom aan te bieden bij de grijze kliko. Als het restafval in de 2e week van januari in de wijk wordt ingezameld, dan kunnen inwoners de boom op de inzameldag naast de grijze kliko of bij een ondergrondse container aanbieden.

Wordt het restafval later in de maand bij je ingezameld, dan kunnen ze de boom op woensdag 17 januari op de kliko opstelplaats of bij een ondergrondse container aanbieden. Ook kunnen inwoners de kerstboom naar het afvalscheidingsstation brengen.

VERBRANDING Op 10 januari zijn er diverse locaties waar inwoners de boom voor verbranding kunt aanbieden. Inleveren kan vanaf 14.00 uur. De brandweer steekt om 19.30 uur de stapels aan, mits het weer dit toelaat.

Noordwest: manifestatieterrein Imkerspark nabij de kinderboerderijNoordoost: kruising fietspad Kooikerspad/Geerpad   Zuidwest: grote grasveld in park Schoneveld aan de Zuidkant van het parkZuidoost: bij Citroengras, op braakliggend bouwterrein nabij de warmtecentraleBuitengebied: manifestatieterrein bij Spoorlaan in Schalkwijk

MUNTJES Iedere kerstboom levert een muntje ter waarde van € 0,50 en een mandarijn op. De muntjes zijn in te wisselen tot eind maart 2018 bij The Readshop in Castellum en het Oude Dorp. Met deze muntjes krijgen inwoners korting bij de aankoop van een product.