• CDA

Kees van Dalen lijsttrekker voor het CDA

HOUTEN Tijdens de algemene ledenvergadering van het CDA Houten in De Wiese in Schalkwijk hebben de leden Kees van Dalen gekozen als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Kees van Dalen is sedert 27 april 2010 wethouder. Bij een gunstige verkiezingsuitslag wil Kees van Dalen zijn 3e termijn als wethouder gaan vervullen.

Opvallende nieuwkomer in de tot 10 van de CDA kandidatenlijst is Cora Gerritsen uit Schalkwijk op plaats 7. Na het vertrek van de Schalkwijker, Ton Uijttewaal, uit de raad in maart 2014 is het niet uitgesloten dat er weer een CDA-er vanuit het buitengebied in de raad zitting neemt. Cora Gerritsen is blij verrast dat er zoveel mensen uit het buitengebied haar graag in de raad zien. Het CDA raadslid Jan de Jong die zich nu in hoofdzaak met het buitengebied bezighoudt zal Cora Gerritsen begeleiden "hoe de hazen lopen" in het buitengebied. Opvallend in het nieuwe verkiezingsprogramma van het CDA is dat men 700 extra woningen in Houten wil bouwen om het nijpende tekort aan sociale huurwoningen voor starters en jonge gezinnen enigszins te verlichten. De leden hebben tijdens de vergadering aangegeven dat men Houten wel dorps en groen wil houden en is men voorstander van het plaatsen van zonnepanelen tegen het talud van de geluidswal langs de Rondweg.