• Pixabay

Keeper van IJsselmeervogels pakt winkeldief: "Mijn mooiste vangst ooit!"

HOUTEN De keeper van IJsselmeervogels uit Spakenburg, Jaimy Schaap, is voor even de held van winkelcentrum Het Rond in Houten. De 23-jarige man heeft vanochtend een winkeldief met een snoekduik in de kraag gevat. "Daar sta je wel even gek van te kijken, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", zegt de trotse Schaap.
Het zou een dag worden zoals alle anderen in de viskraam waar Schaap werkt. Totdat hij al snel de overbuurman van de slijterij hoort schreeuwen dat er iets is gestolen: "Ik zie een man met een geel jasje wegrennen", zegt Schaap. Vervolgens komt de politie erbij, maar de dader is al gevlucht.
"Op een gegeven moment keert de dader terug en hij had verwacht dat we 'm niet zouden herkennen", gaat Schaap verder. De meneer van de slijter weet 'm te pakken, maar twee handlangers beginnen te schoppen waardoor de dader weer kan vluchten. Schaap ziet dit gebeuren: "Uit een reactie ben ik erachteraan gerend en ben ik op 'm gedoken."
Ondanks dat hij als keeper en visboer genoeg vangt, is dit zijn beste vangst ooit: "Tot nu toe wel ja! Ze mogen niet stelen, want daar heb ik een hekel aan." 
De drie mannen zijn door de politie meegenomen. 

(bron: RTV Utrecht)