• O11-3 van SV Houten vinden dat alles klopt in hun team en ze terecht kampioen geworden zijn.

    Richard Thoolen

Kampioenen gehuldigd

HOUTEN Vrijdag vond plaats in Sporthal De Kruisboog het kampioenenbal plaats. Hierbij werden ongeveer 200 jeugdige sporters uit Houten gehuldigd die individueel of met hun team het afgelopen jaar kampioen in hun klasse geworden zijn. Zij ontvingen daarvoor een oorkonde en een medaille.

Richard Thoolen

ORGANISATIE Het kampioenenbal werd georganiseerd door Sportpunt Houten in samenwerking met de gemeente Houten. De sporters, in leeftijd variërend van 8 tot 18, werden welkom geheten en gehuldigd door Jolijn, José en Claudia van Sportpunt Houten. Naast het officiële gedeelte konden zij ook deelnemen aan clinics die georganiseerd werden door volleybalvereniging Taurus in en buiten de sporthal. De huldiging vond plaats in drie rondes die afgestemd waren op leeftijdscategorie.

Teams Bijzonder succesvol dit jaar was volleybalvereniging Taurus. Meerdere teams wisten het kampioenschap te behalen, te weten: MC1, MC3, MB1, MB2, MB3, JB1, JB2, JA1, MA2 en NOJK JB. Waterpolo- en zwemvereniging GoSwim is goed vertegenwoordigd met maar liefst 69 zwemmers. Ook een succesvol zwemteam betreft het schoolzwemteam van de Montessorischool. Na kampioen van Houten te zijn geworden nemen zij deel aan het Nederlandse Kampioenschap schoolzwemmen op 23 juni. Van voetbalvereniging SV Houten wist O11-3 als beste te eindigen, evenals JO12-3. JO14-1 van FC Delta Sports '95 werd ongeslagen kampioen evenals JO15 van vv 't Goy. Van basketbalvereniging BC Woodpeckers wist het team U12-2 kampioen te worden door maar liefst 412 keer te scoren. Team U14-2 werd ook overtuigend kampioen.

Respect Van badmintonvereniging Houten werd Jeugd team 4 kampioen. Vier uitzonderlijke talenten die tegenstanders van 3 à 4 jaar ouder alle hoeken van het veld lieten zien. Een mooie en respectvolle actie werd gedaan door het team 1 Jongens t/m 14 van tennisvereniging De Doordraaiers. Zij behaalden het kampioenschap en droegen dat op aan hun teamgenoot M. die vlak voor de start van de competitie was komen te overlijden. Teamgenoten Chris en Thyge denken nog vaak aan hem en zijn blij dat ze hem op deze manier nog kunnen eren.

Individueel Voor twee niet alledaagse sporten zijn er dit jaar ook kampioenen uit Houten. Voor het Alpine skiën was Anouk van Maren, 9 jaar oud, de beste op de slalom en de reuzenslalom. Anouk doet het ook internationaal erg goed wat bijzonder te noemen is aangezien er in Nederland geen natuurlijke pistes beschikbaar zijn waarop zij kan trainen. Bij het eenwielerrijden wist Rutger Groenendijk Nederlands kampioen te worden. Rutger blijft gewoon eenwieleren, maar gaat zich daarnaast bekwamen in het padel spelen. Van Judovereniging Groot Houten wisten Irene Hesling en Jasper Haarbrink het kampioenschap te behalen. Nadat Irene districtskampioen wist te worden eindigde zij als 3e bij de Nederlandse kampioenschappen. Jasper bereikte de 1ste plaats op het internationaal Espoir Toernooi en werd 2de op de districtskampioenschappen.

Volgend jaar komt er zeker weer een kampioenenbal. Wie dan ook gehuldigd wil worden zal volgend seizoen wel eerst kampioen moeten zien te worden.