• Erelid Cees Verhoef viert 21 april met Hill Willy dancers haar jubileum

    Mieke van Rooijen
  • Erelid Cees Verhoef viert 21 april met Hill Willy dancers hun jubileum

    Mieke van Rooijen

Jubileum Hill Willy dancers

HOUTEN De vereniging Hill Willy dancers viert zaterdagavond 21 april haar jubileum in dorpshuis De Ploeg, Beusichemseweg 51 in 't Goy. "Gelukkig kunnen we de bewogen tijd achter ons laten", zegt erelid Cees Verhoef. "We hebben echt wat te vieren."

Mieke van Rooijen

Verhoef legt uit dat de vereniging nu bijna 24 jaar bestaat. "Maar we vieren ons twintigjarige jubileum. Eerder deden we dit niet, omdat we met een verduisteringszaak zaten en het geld voor een feest ons ontbrak.

OPGELOST De dansclub heeft het verduisterde geld van de bankrekening weer terug. "Het heeft even geduurd. Nu is het alsnog tijd om ons jubileum te vieren. Jammer is dat we geen adressen meer hebben van oud-leden", zegt het erelid. "Reden om het Groentje te vragen ons daarbij te helpen via dit artikel."

Zowel huidige leden als oud-leden zijn welkom en kunnen gratis genieten van het optreden van het duo Xchange. "Het geld dat we hebben teruggekregen, is immers ook een beetje van de oud-leden." Andere geïnteresseerden betalen vijf euro entree.

HOOGTIJ-JAREN De huidige leden dansen nog wekelijks op de woensdagavond in 't Goy. "In de hoogtij-jaren van line- en country dans hadden we te maken met honderd leden. Nu zijn dat er dertig." Verhoef begint te glimlachen. "Dat waren mooie tijden. We hadden ook zoveel optredens door heel het land heen."

Op de jubileumavond is iedereen welkom. "We laten de avond spontaan verlopen. Met zowel oude als nieuwe dansen", zegt Verhoef. "Zelf geef ik af en toe nog les in de oude dansen. Nieuwe ontwikkelingen en dansen laat ik aan anderen over."

DELEN Met de jubileumavond hoopt Verhoef oud-leden weer te kunnen zien. "Maar het is moeilijk om iedereen terug te vinden. Via deze weg wil ik dus iedereen vragen om het vooral te delen."

ENTHOUSIASMEREN Maar ook andere geïnteresseerden wil Verhoef graag enthousiasmeren. "Het zou ook ontzettend mooi zijn als anderen ook geïnteresseerd raken in dansen. Misschien krijgen we er een aantal nieuwe aanmeldingen bij. Maar het belangrijkste is de gezelligheid."