• Google Street View

Jongen (8) uit Houten overleden na verkeersongeluk: 'een enorme klap voor iedereen'

HOUTEN Het overlijden van een 8-jarige jongen uit Houten na een verkeersongeluk in Nieuwegein, komt hard aan in de plaats. 

Het verdrietige nieuws is hard aangekomen op de school waar de jongen op zat, de Van Harte School in Houten. "Dit is een enorme klap voor iedereen", zegt Rob Boerman, directeur de Katholieke Scholenstichting Fectio, waar de Van Harteschool onder valt. De school heeft gisteren de ouders geïnformeerd. Vanochtend was er een speciale bijeenkomst voor alle ouders. De leerlingen worden goed begeleid door hun leerkrachten. Ze zoeken troost bij elkaar. De wereld staat stil op de Van Harte School."

De jongen voetbalde bij voetbalclub Delta Sports 95.  Gisteravond werden alle trainingen afgelast. ,, Met grote verslagenheid hebben we vernomen dat een van onze spelers uit de J09 door een tragisch ongeval om het leven is gekomen. Onze gedachten gaan uit naar de familie. Wij wensen hen namens Delta Sports heel veel sterkte", schrijft de organisatie op haar website. 

Morgen zouden leerlingen van alle Houtense basisscholen uit groep 3 en 4 meedoen aan het jaarlijkse voetbaltoernooi op sportpark De Kruisboog, het thuishonk van Delta Sports '95. Ook die wedstrijd gaat uit respect voor het slachtoffer niet door.

(bron: www.RTVUtrecht.nl)