Jonge mantelzorgers in het zonnetje gezet

Veel jongeren (ongeveer 10 procent) hebben binnen het gezin te maken met een ouder, broer of zus die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen heeft. Bijvoorbeeld een broertje met autisme, een zus met een verstandelijke handicap, een ouder die langdurig ziek is etc. Deze jongeren worden ook wel 'jonge mantelzorgers' genoemd. Hierdoor maken ze zich meer zorgen dan de gemiddelde jongere. Ook komen ze soms niet toe aan de leuke dingen die bij hun leeftijd horen, doordat ze meer in huis moeten doen dan hun leeftijdsgenoten.

Het jongerenwerk van 'van Houten&co' organiseert een aantal keer per jaar een activiteit speciaal voor deze jonge mantelzorgers. Het doel is om deze jongeren in het zonnetje te zetten, ze een dagje ontspanning te geven en ze door de ontmoeting met elkaar en het jongerenwerk te laten inzien dat ze er niet alleen voor staan. Rabobank Kromme Rijnstreek ondersteunt deze activiteiten sinds begin 2014.

Op zaterdag 21 maart zal ook coachingsbureau Checc zich inzetten voor deze jongeren. Zij organiseren die dag een leuke training. In de training komen allerlei spelvormen aan bod. De deelnemers worden o.a. op een computer aangesloten om te kijken wat er met je hartslag gebeurt als je je gestresst voelt en hoe je ermee om kunt gaan als je je een keertje niet zo blij voelt. Er zal vooral heel veel plezier gemaakt worden deze middag! Bovendien gaat er ook lekker gesmuld worden want de Rabobank Kromme Rijnstreek verzorgt een echte High Tea!

Checc komt deze training geven in het kader van de landelijke vrijwilligersdag 'NL Doet' en daarom is deze activiteit helemaal gratis voor de jongeren.

De activiteit vindt plaats op zaterdag 21 maart van 13.30 tot 17.00 uur in cultuurhuis Schoneveld. Elke Houtense jongere tussen 10 en 23 jaar die binnen zijn/haar gezin te maken heeft met een ouder, broer of zus die chronisch ziek of gehandicapt is, kan meedoen. Jongeren kunnen zich tot 15 maart inschrijven door een mailtje te sturen naar info@jonginhouten.nl.

Voor meer informatie kan er gebeld worden naar het jongerenwerk op 030-7001530. Op www.jonginhouten.nl is er meer informatie over deze activiteit en het jongerenwerk te vinden.