Jeugdtheaterschool op de planken!

HOUTEN Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni laten de twee Productieklassen van Jeugdtheaterschool Aan de Slinger zien waar ze een heel jaar vol enthousiasme naar hebben toegewerkt. Productieklas 1 speelt 'Tot dusver onbekend' en Productieklas 2 speelt 'Iets over eindes'. Zie voor meer informatie, dagen, tijdstippen en kaartverkoop: www.theateraandeslinger.nl.

FILM Donderdag 9 en vrijdag 10 juni draait 'Monsieur Chocolat', een biografie met Omar Sy (Intouchables) als Chocolat, de eerste zwarte circusartiest in Frankrijk, die razend populair wordt ten tijde van de belle époque. Kan hij omgaan met de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld? "Met prachtige decors en kostuums... om door een ringetje te halen" (Telegraaf). Dinsdag 14 juni draait 'Kollektivet', een drama van Thomas Vinterberg (Festen) waarin het samenleven in een Deense commune in de jaren zeventig in gevaar komt door een verboden liefdesaffaire. Donderdag 16 en vrijdag 17 juni draait 'El Clan' (16+), een waargebeurd misdaaddrama over een Argentijnse familie die in de jaren tachtig rijke burgers ontvoerde tegen losgeld. Alle films draaien om 20.30 uur. Zie www.filmaandeslinger.nl.

Op zaterdag 18 juni draait in de Buitenbioscoop '45 Years', met Tom Courtenay en Charlotte Rampling als een echtpaar dat kort voor hun 45e trouwdag nieuws horen over een oude geliefde. De film gaat door bij goed weer en start om 22.30 uur. De Buitenbioscoop is alleen mogelijk door de vrijwillige bijdrage van de bezoekers op de avond zelf. Zie voor meer informatie rondom de Buitenbioscoop www.filmaandeslinger.nl.

STGIAIR(E) GEZOCHT Altijd al in een theater willen werken? Bij de afdeling Publiciteit & Marketing van Aan de Slinger is vanaf september een HBO-stageplaats beschikbaar! De stagiair werkt mee aan het schrijven en maken van folders, agenda's, sociale media berichten, website-teksten, nieuwsbrieven en persberichten. Ook werkt de stagiair mee aan de jeugdtheaterfestivals in de herfst- en voorjaarsvakantie. Er is een stagevergoeding en de mogelijkheid voorstellingen te bezoeken. Wie een marketing/communicatie, media of CMV-opleiding volgt en op zoek is naar een leuke stageplaats, kan een e-mail sturen aan publiciteit@aandeslinger.nl. Zie www.theateraandeslinger.nl voor meer informatie.

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de volgende film:

'El Clan' op donderdag 16 juni 20.30 uur.

Wilt u graag naar deze film, mail dan voor maandag 13 juni 11 uur onder vermelding van 'Clan' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.