• Stichting Herdenkingsmonument Houten

Inloopavond over nieuw monument

HOUTEN De stichting Herdenkingsmonument Houten organiseert een inloopavond op 23 januari. Van 19.00 tot 21.00 uur is iedereen van harte welkom om van gedachten te wisselen over het nieuwe monument, waarvoor de stichting zich inspant.

Dit monument moet centraal staan bij de jaarlijkse herdenking van alle militairen en burgers die hun leven gaven in de Tweede Wereldoorlog, en alle militairen die na de oorlog zijn omgekomen tijdens vredesmissies. Het monument moet bij de 75-jarige herdenking van de Tweede Wereldoorlog in 2020 in gebruik worden genomen.

UITNODIGEND Houten kent een jarenlange traditie van herdenken en vieren op 4 en 5 mei. In de kern Houten gebeurt dat op het Plein, waar de gemeente in 1995 een bankje heeft geplaatst als herdenkingsmonument. Dit bankje staat centraal bij de herdenking, waar elk jaar steeds meer mensen op af komen.
Dit bankje wordt lang niet altijd als monument herkend. Daarom wil de stichting zorgen voor een meer uitnodigend monument. Dit nieuwe monument moet oproepen tot bezinning, om te zorgen dat we stil blijven staan bij vrede en vrijheid en vooral ook dat we daaraan moeten blijven werken.

DRAAGVLAKDe stichting vindt het belangrijk dat het monument een breed draagvlak heeft bij inwoners en ondernemers van Houten. Daarom gaat de stichting graag in gesprek met belangstellenden over de ideeën en wensen, die er leven over het monument.

De inloopavond vindt plaats op 23 januari 2019 van 19.00 tot 21.00 uur. Locatie: Gelagkamer in Tapperij de Zwijger, Plein 21 in het oude dorp van Houten.

Voor meer informatie: www.monumenthouten.nl