• Esther Verwimp met haar prijs

    Charles Verwimp
  • Winnende foto van Sint Maarten evenement in Houten

    Esther Verwimp

Houtense wint landelijke fotowedstrijd kerkbalans

HOUTEN Op 18 januari werd in het Catharijne Convent in Utrecht de landelijke actie Kerkbalans gestart. Deze ging gepaard met de prijsuitreiking van een fotowedstrijd om de actie kracht bij te zetten.  De winnende foto van Esther Verwimp is gemaakt van de Sint Maarten viering in Houten. Ongeveer honderd kinderen en hun ouders liepen in een lampionnenoptocht van basisschool de Vlinder naar verzorgingshuis de Loericker Stee. Vlak bij Castellum werd het oude verhaal van Sint Maarten nagespeeld. Zittend op zijn paard gaf hij een arme bedelaar een deel van zijn mantel. Het evenement werd georganiseerd door de protestantse gemeente en de R.K. geloofsgemeenschap in Houten. 

De vakjury koos voor deze foto omdat "het sacrale en het seculiere in het beeld mooi samenkomt. Sint Maarten staat symbool voor delen met de armen. Het vieren van Sint Maarten is een traditie die opbloeit in onze samenleving. Door het verhaal op deze manier te vertellen wordt het een getuigenis voor mensen die het nog niet kennen en niet naar de kerk gaan'. 

Met €250 miljoen opbrengst is de actie Kerkbalans de grootste geldinzamelingsactie van Nederland. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. Het thema voor Actie Kerkbalans 2019 is 'Geef voor je kerk'. De actieperiode loopt van 19 januari tot en met 2 februari 2019.