• Ineke Dorresteijn liep van Nederland naar Rome

    Ineke Dorresteijn

Houtense meteorologe op pelgrimstocht naar Rome

HOUTEN Ineke Dorresteijn uit Houten liep in drie maanden tijd van Nederland naar Rome. Daarmee haalde ze geld op voor kansarme jongeren in Kaapstad. Morgen, op woensdag 15 november, komt ze weer thuis.

Agnes Corbeij

Ineke werd geboren in Werhoven en werkte 40 jaar als meteoroloog voor radio, televisie en kranten bij de NOS, het KNMI en Weather News International. Toen ze besloot met pensioen te gaan, kon een lang gekoesterde wens in vervulling gaan, een pelgrimstocht naar Rome.

Ineke houdt van van wandelen en is niet bang om een avontuur aan te gaan en een droom te volgen. "Een ander belangrijk gegeven is dat ik het een prachtige overgang naar mijn pensioen vind. Al lopend een nieuw begin ervaren, stiller worden, overgeven aan de weg, de elementen. Goed voorbereid, zeker, maar daarna loslaten."

Ook wilde Ineke met deze tocht een bijdrage leveren aan Yabonga, een project voor kansarme jongeren in Zuid-Afrika, waar ze al jaren bij betrokken is. Zij schreef op haar blog: "Elk jaar ga ik daar naar toe om een empowerment training te geven aan kansarme jongeren uit de townships van Kaapstad. Die townships zijn de armste wijken die er zijn, met kleine, primitieve huisjes, veelal zonder stromend water of riool. En daar groeien de prachtigste kinderen op die een toekomst verdienen. Wat is er mooier dan dat project met mijn voetreis naar Rome te combineren!"

DOEL Het ophalen van 2500 euro, is nog niet behaald. De meter blijft steken op 1300 euro. Wie nog wil doneren, dat kan via de link op haar blog: inekedorresteijn.waarbenjij.nu.

 

Een uitgebreid verhaal over haar tocht staat deze week in de papieren versie van de krant en in de e-paper op deze webste.