Houtenaar werd neergestoken na ruzie om vuilniszak in kliko

HOUTEN Een Houtenaar werd na een ruzie om een vuilniszak in een kliko neergestoken door de 20-jarige van zijn buurman. De officier van justitie eiste donderdag 4 jaar gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk wegens poging tot doodslag tegen de zoon. De officier vroeg ook een verbod voor de verdachte om in de Fuik in Houten te komen.

'Hij heeft met een vlijmscherp mes ingestoken op het lichaam van het slachtoffer iets dieper en het slachtoffer had het niet overleefd', stelde de officier. Jarenlange psychische schade is het gevolg. De officier woog ook mee dat de verdachte jong is en verminderd toerekeningsvatbaar.

De Houtenaar deed de deur open omdat hij dacht dat zijn dochter aanbelde bij zijn woning. Hij werd direct neergestoken. Het slachtoffer herkende de zoon van zijn buurman. Het slachtoffer zag woede en angst in de ogen van de verdachte. Het DNA van de verdachte zat op het mes.

De verdachte vertelde dat hij had gehoord dat zijn vader was mishandeld door de buurman. Hij was met een mes uit de woning van zijn moeder in Leerdam naar Houten gekomen. Hij wilde alleen zeggen dat de buurman zijn vader met rust moest laten. De verdachte heeft een stoornis. Hij zegt dat hij onder invloed van alcohol was.

De Houtenaar vertelde op de zitting dat hij getraumatiseerd is. Zijn leven is veranderd, want hij blijft doodsbang voor zijn buurman. Hij denkt wat er zou zijn gebeurd als zijn dochter de deur had open gedaan. Hij vroeg 3000 euro smartengeld. De uitspraak is over 2 weken. (Jou)