• Tobias Marx springt met bal voor de keeper van Hellas en maakt het koelbloedig af.

  Hanna Koops
 • Duidelijk is te zien dat er fysiek werd gespeeld.

  Hanna Koops
 • Sonni de Jonge wordt goed verdedigd maar weet toch nog een schot af te vuren.

  Hanna Koops
 • Rogier Teeuwissen breekt door en maakt het af met een worp in de linker hoek.

  Hanna Koops
 • Ook had men een spandoek gemaakt ter aanmoediging.

  Richard Thoolen
 • Keeper Rens van Kregten heeft een fraaie redding.

  Hanna Koops
 • De keeper van Hellas maakt zich zo groot mogelijk.

  Richard Thoolen
 • Mooi aanval van Hellas die eindigde met een schot tegen de paal.

  Richard Thoolen
 • Met trommels werden de spelers gestimuleerd.

  Richard Thoolen
 • De verdediging van Houten staat goed. Hellas komt er niet door heen.

  Richard Thoolen

Houten toont grote klasse

HOUTEN Zaterdag traden Stipt Payroll/Handbal Houten en AJ Sports/Hellas tegen elkaar in het strijdperk in The Dome. Dit betrof een directe confrontatie tussen de nummers 1 en 2 uit de eredivisie. De winnaar zou de absolute favoriet voor het kampioenschap worden en daarmee aanspraak maken op promotie naar de prestigieuze BENE-League.

1e HELFT Meer dan 500 personen waren gekomen om de wedstrijd te bekijken en hun favoriet aan te moedigen. De spanning was duidelijk voelbaar bij zowel het publiek als de spelers. Houten had de zenuwen het eerst onder controle en wist een 2-0 voorsprong te bemachtigen. Hellas kwam ook in haar spel en boog de achterstand om in een 2-3 voorsprong. In deze fase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht met een fysieke verdediging en attractief aanvalsspel. Na 10 minuten werd de stand van 6-5 bereikt. Daarna kreeg Houten meer grip op de wedstrijd en begon het spel te dicteren. Houten ontregelde het aanvalsspel van Hellas die daardoor tot geforceerde schoten kwam die geen doel troffen. De prima keepende Rens van Kregten en Harmen Voogt hadden mooie reddingen terwijl met name Stijn Hoefnagels, Sonni de Jonge en Thies Berendsen keer op keer aan de overzijde het doel wisten te vinden. Houten overklaste Hellas en met een stand van 17-8 werd de rust bereikt.

2e HELFT De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien: Houten die het spel dicteerde en Hellas die van alles probeerde maar niet kon overtuigen. Regelmatig greep Hellas naar de noodrem wat sommige spelers op een 2-minuten tijdstraf kwam te staan. Om toch op volle sterkte te kunnen aanvallen werd bij balbezit de keeper gewisseld voor een veldspeler en stond het doel onbeschermd. Tot drie maal toe slaagde Houten er in om vanaf de eigen helft de bal in het Hellas-doel te gooien voordat de keeper terug had kunnen keren. Bijzonder mooi was de goal van Tobias Marx die al vallend vanaf de eigen cirkel nog een boogschot wist af te vuren dat over iedereen heen vloog en in het doel stuiterde. Om nog kans op de overwinning te maken moest er iets gebeuren. Het massaal meegekomen publiek van Hellas schreeuwden hun stemmen schor en sloegen hun trommels zo hard dat het tot ver buiten The Dome te horen was, maar de energie sloeg niet over op hun ploeg. Met 31-20 werd Houten de terechte winnaar.

Scores van: Tobias Marx 8, Thies Berendsen 6, Stijn Hoefnagels 5, Jarn van Gool 3, Sonni de Jonge 3, Job Reumer 3, Rogier Teeuwissen 2 en Rens van Kregten 1.

Coach Rick Louw van Houten: ,,We hebben veel geleerd van de vorige wedstrijd tegen Hellas die in een gelijkspel was geëindigd. We hebben hun beste spelers nu goed afgeschermd en onze systemen werden tactisch tot in perfectie uitgevoerd. Een terechte overwinning."

De coach van Hellas is Hans van Dijk. Voor insiders geen onbekende aangezien hij het team van Houten 7 jaar heeft begeleid en naar de eredivisie heeft gebracht. ,,Ik ken veel spelers van Houten en heb veel met ze meegemaakt. Ze waren vandaag gewoon beter. We hebben 10 minuten partij kunnen bieden, en dat is niet genoeg."

Dick Jacobs: ,,We zijn er nog niet, maar dit is wel een belangrijke stap op weg naar Europa."

Wethouder Kees van Dalen: ,,Wat een leuke sfeer vanavond. Een volle bak en een topwedstrijd. We hebben de klasse van Houten kunnen zien, vol verve gedaan. Wij zijn de beste!"