Houten krijgt weer huiswerk van Raad van State

DEN HAAG De gemeente Houten mag voor de tweede keer proberen om het lawaai van een fruitkwekerij en kippenhouderij in 't Goy goed te regelen. De Raad van State is nog steeds niet tevreden over het werk van de gemeente. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad die woensdag openbaar is gemaakt.

Lukt het de gemeente weer niet om met een goede regeling te komen, dan zal de Raad waarschijnlijk harder optreden. De reden waarom dat nu niet is gebeurd, is omdat er volgens de Raad wel een goede oplossing te vinden is voor de overlast van het bedrijf van de familie Vernooij aan het Groenedijkje. Maar de gemeente is blijkbaar tot nu toe erg hardleers geweest. Het huiswerk moet binnen zes weken klaar zijn.

Omwonenden maakten al eerder bezwaar bij de Utrechtse rechtbank tegen de slechte vergunning die de gemeente aan Vernooij heeft verleend. Toen werd de vergunning al gedeeltelijk onderuit gehaald. Maar de omwonenden waren nog niet tevreden, omdat de stank en het lawaai van de kippenhouderij onvoldoende zijn geregeld.

De Raad van State gaf hen eerder dit jaar gelijk. De gemeente kreeg zijn eerste kans van de Raad om de vergunning te repareren. Dat is volgens de Raad wel goed gedaan bij de regeling voor stankoverlast. Maar het lawaai blijft voor de Raad een probleem.